admin/ October 20, 2017/ Ingrediente/ 4 comments

Oncoforte – Astragalus membranaceus – Astragalus

Descriere – origine, botanică, istorie – Astragalus 

Astragalus membranaceus este o plantă perenă din familia Fabaceae, originară din zona temperată a emisferei nordice, preponderent din Mongolia, China și Coreea de Nord. Se numără printre cele 50 de plante fundamentale ale medicinei tradiționale chineze, cu o utilizare de peste 2000 de ani.

Proprietăți terapeutice – Astragalus

Acesta este un imunomodulator și adaptogen extrem de puternic, reglând funcțiile de apărare ale sistemului imunitar. În timpul unui studiu, cercetătorii au investigat efectele pulberii din această rădăcină asupra pacienților cu cancer ale căror sisteme imunitare erau compromise ca rezultat al chimioterapiei. Pacienții care au luat suplimentele cu astragalus au prezentat o recuperare mai rapidă și o rată de supraviețuire mai bună. Acesta este un motiv în plus de a-l avea în compoziția Oncoforte.

Extractul poate activa enzima telomeraza, ducând la extinderea celor mai scurți telomeri care protejează ADN-ul terminal la capetele tuturor cromozomilor. Această proprietate îl face extrem de util în încetinirea proceselor de îmbătrânire, degenerative și care conduc cel mai frecvent la multiplicarea anormală a celulelor maligne. Componentele rădăcinilor (Radix Astragali) includ polizaharide, triterpenoide (astragalozide), precum și izoflavone. Toate acestea conferă rădăcinii de astragalus următoarele proprietăți:

 • Antiinflamatoare și regenerante
 • Protejează împotriva efectelor secundare ale chimioterapiei(3)
 • Regulator hormonal
 • Anti-tumoral
 • Protector cardiovascular(4)
 • Antiastmatic
 • Imuno-modulator, antiviral, protector hepatic(5)

Studii științifice – Astragalus

Un studiu efectuat la Universitatea Baptistă din Hong Kong  arată proprietățile de activare a apoptozei (moartea celulelor tumorale) și de oprire a dezvoltării celulelor tumorale în cancer de colon și în cancer gastric.(7)

Studiul efectuat în 2016 la Departamentul de Chirurgie Generală a Spitalului Jinshan din Shanghai, China sugerează că extractul de astragalus poate fi un tratament natural pentru cancer hepatic.(6)

De asemenea, a fost asociat cu creșterea speranței de viață în leucemie. Această observație a fost făcută în studiul desfășurat la Spitalul Universitar din Taichung, Taiwan (8) Sunt multe studii care au pus în evidență acțiunea de potențare a efectelor chimioterapiei(9) în același timp cu intensificarea acțiunii de distrugere a celulelor tumorale, cât și cu reducerea efectelor adverse(10)

Multe alte studii științifice privind acțiunea anticancerigenă, de reducere a efectelor secundare ale chimioterapiei, imunomodulatoare, ale astragalus pot fi consultate pe site-urile Bibliotecii Medicale a S.U.A. (NCBI) (2) și Memorial Sloan Kettering Cancer Center(1), cel mai mare și mai vechi centru medical din lume, dedicat studierii cancerului.

În testele efectuate la Facultatea de Medicină de la Hiroshima, din Japonia, s-a demonstrat că astragalus crește direct nivelul celulelor imunitare B și T, interleukina și producția de anticorpi. Dar nu numai că acesta crește numărul de leucocite, în special celulele “hunter” T; de asemenea, ajută la identificarea virusurilor, a bacteriilor și a altor organisme sau celule dăunătoare.

Comandaţi Acum! >         Livrarea Gratuită

Bibliografie:

1.www.mskcc.org

2.www.ncbi.nlm.nih.gov

3.Chu DT, Wong WL, Mavligit GM. Immunotherapy with Chinese medicinal herbs. II. Reversal of cyclophosphamide-induced immune suppression by administration of fractionated Astragalus membranaceus in vivo. J Clin Lab Immunol 1988;25:125-9.

4.Huang H, Lai S, Wan Q, et al. Astragaloside IV protects cardiomyocytes from anoxia/reoxygenation injury by upregulating the expression of Hes1 protein. Can J Physiol Pharmacol. May 2016;94(5):542-553.

5.Wang S, Li J, Huang H, et al. Anti-hepatitis B virus activities of astragaloside IV isolated from radix Astragali. Biol Pharm Bull. Jan 2009;32(1):132-135.

6.Astragalus polysaccharide induces the apoptosis of human hepatocellular carcinoma cells by decreasing the expression of Notch1. Huang WH, Liao WR, Sun RX.
Int J Mol Med. 2016 Aug;38(2):551-7. doi: 10.3892/ijmm.2016.2632. Epub 2016 Jun 9.

7.Auyeung KK, Woo PK, Law PC, et al. Astragalus saponins modulate cell invasiveness and angiogenesis in human gastric adenocarcinoma cells. J Ethnopharmacol. Jun 1 2012;141(2):635-641.

8.Fleischer T, Chang TT, Chiang JH, et al. Improved Survival With Integration of Chinese Herbal Medicine Therapy in Patients With Acute Myeloid Leukemia: A Nationwide Population-Based Cohort Study. Integr Cancer Ther. Aug 16 2016.

9.Chu DT, Wong WL, Mavligit GM. Immunotherapy with Chinese medicinal herbs. II. Reversal of cyclophosphamide-induced immune suppression by administration of fractionated Astragalus membranaceus in vivo. J Clin Lab Immunol 1988;25:125-9.

10.Chu DT, Lepe-Zuniga J, Wong WL, et al. Fractionated extract of Astragalus, a Chinese medicinal herb, potentiates LAK cell cytotoxicity generated by a low dose of recombinant interleukin-2. J Clin Lab Immunol 1988;26:183-7.

 

 

4 Comments

 1. Toate suplimentele din Astragalus au aceleași proprietăți sau trebuie asociat cu alte extracte ?
  Întrebarea se referă mai mult la faptul că doresc efectul maxim în cazul unui cancer de colon .

  1. În primul rând trebuie să vă spun cu regret că veți găsi suplimente cu astragalus din surse diferite, cu concentrații și calități care variază în limite foarte largi.
   Din informațiile pe care le deținem, nici un remediu natural indiferent cât de bun ar fi, nu poate rezolva problema de unul singur. De aceea, Oncoforte conține atât de multe ingrediente, care acționează sinergic și se potențează reciproc pentru un rezultat cât mai bun.

 2. Intradevar eu am luat astragalus comprimate dar nu am avut efectul dorit , sper ca Oncoforte sa ma ajute mai mult

  1. Bună ziua Carmen
   Într-adevăr, și la astragalus, la fel ca la orice cură cu suplimente naturale este nevoie de mai mulți factori care să contribuie la succesul tratamentului. În primul rând, calitatea materiei prime, și la astragalus există surse, furnizori, care oferă pulberea sau extractul cu prețuri având diferențe și de zece ori față de alți furnizori. Aceasta se poate explica prin faptul că anumiți furnizori pot să livreze pulbere de astragalus după ce se extrag substanțele active din ea. De cele mai multe ori, sursele din China procedează așa, fiindcă standardele de control sunt foarte scăzute. În Oncoforte se folosesc materii prime, plante sau extracte certificate, de la furnizorii cei mai siguri. În plus, este nevoie de un consum regulat de cel puțin 3-4 luni pentru ca substanțele din compoziție să acționeze. Pe de altă parte, nu toate persoanele au un răspuns identic la toate platele sau remediile, așa că o compoziție foarte complexă cum este cea a lui Oncoforte acoperă o paletă foarte largă de acțiuni și cu stimularea reciprocă, sinergică a componentelor pentru un rezultat final cât mai eficient.
   Vă dorim multă sănătate și să vă fie de folos Oncoforte!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*