admin/ April 6, 2018/ blog/ 2 comments

Lumina infinită a iubirii să fie cu voi!

Ce am de gând să vă transmit cu ajutorul rândurilor următoare nu are menirea de a vă schimba în vreun fel percepţia despre boală, despre suferinţă, despre credinţă sau religie. Îmi doresc doar să ajungă la sufletul vostru un mesaj puternic, care va creşte precum un bulgăre de zăpadă, precum o avalanșă care se alimentează din credința, din încrederea tuturor celor care ni se alătură, din vibrația și energia celor care se conectează la Conștiința Universală și Atotputernică, indiferent ce nume ar purta aceasta.

Pentru că ne aflăm într-o zonă de majoritate creștin-ortodoxă iar practicile religioase locale, moștenite din moși-strămoși, ne învață să celebrăm lumina adusă omenirii de către Isus Cristos prin suferința și jertfa sa, vă doresc să se reverse asupra trupurilor și sufletelor voastre Lumina infinită a iubirii, armoniei, a puterii și a înțelepciunii, a tăriei și a Credinței absolute.

În această săptămână a patimilor ne-ar fi de ajutor să înțelegem că nici o patimă, nici o suferință nu ne-ar fi atins și nu ne-ar fi măcinat trupul sau mintea fără participarea sau fără acceptul nostru. Tot așa, orice suferință fizică sau mentală va părăsi trupul și mintea noastră doar atunci când vom fi pregătiți să înțelegem că învierea, renașterea, trecerea la o viață lipsită de durere sau boală, în această viață sau în alta, sunt posibile doar cu acordul, participarea și credința noastră.

Conștient sau nu, unii dintre noi au „acceptat” în trupul lor o boală trecătoare sau cronică ca o modalitate de a-și testa puterea și limitele. Și eu mă număr printre aceștia, după cum veți vedea mai departe. Nu uitați că toți am venit în aceste trupuri ca materializare a Divinității care își experimentează infinitatea de forme și posibilități, contribuind la o Conștiință în continuă expansiune.

Chiar dacă, aparent, sunt persoane al căror stil de viață nu ar fi condus la instalarea unui cancer, realitatea este cu totul alta. Chiar și numai părerea că inhalarea pasivă a fumului de țigară vă poate afecta, părere care se transformă treptat în convingere, în „credință” , poate duce în timp la dezechilibre în lanț, până la dezvoltarea unui cancer. Sunt atâtea informații care, în lumea modernă s-au tranformat în convingeri, încât doar credința în ceva mai puternic ne poate scoate din „plasa” în care suntem pescuiți. Bunăoară, toată lumea este de acord că poluarea, radiațiile nucleare sau cosmice, radiațiile electromagnetice, stresul psiho-emoțional, stresul oxidativ, pesticidele, ierbicidele, aditivii alimentari, procesarea alimentelor sunt factori care contribuie la producerea cancerului. Vom vedea mai departe cu ce credință putem depăși această convingere care face parte din Conștiința globală modernă.

„…Credința ta te-a mântuit; du-te în pace, și fii tămăduită de boala ta.”

De ce nu funcționează la toți? De ce tu ai fost năpăstuit(ă) și altul nu? De ce atât liber-cugetătorii cât și habotnicii (indiferent de religie) sunt supuși în aceleași procente riscului de cancer sau de orice altă boală?

Toate acestea se întâmplă din prea puțină credință în ceea ce îi este necesar trupului și spiritului, sau din credința (convingerea) dobândită că anumite acțiuni ale noastre sunt nepotrivite, dăunătoare, toxice. Nici nu este greu să fim absorbiți în acest vârtej de informații, tentații, dorințe, pofte, plăceri, atracții, nevoi, obligații, angajamente, care ne influențează comportamentul și ne transformă convingerile.

Oricare ar fi credința ta, și în orice sens ar fi direcționată, ea va produce efecte, fie că le dorești, fie că nu. Este important să conștientizezi care îți este credința și să o amplifici dacă este în folosul tău, sau să o înlocuiești cu alta care să lucreze pentru tine. Poate vei spune, sigur…ție îți este ușor să vorbești și să-ți dai cu părerea, pentru că nu ești în pielea mea. Ai dreptate, acum îmi este ușor dar nu mi-a fost întotdeauna așa.

Vreau să îți fie clar un lucru care îți va fi de mare ajutor, și anume să înțelegi cu adevărat că religia nu este totuna cu credința așa cum a fost ea propovăduită de Isus Cristos sau de ceilalți mari Maeștri spirituali ai omenirii. Conform DEX, „Credință = faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranță, certitudine.”

O, neam necredincios și pornit la rău!” a răspuns Isus… „Adevărat vă spun că, dacă ați avea credință cât un grunte de muștar, ați zice muntelui acestuia: Mută-te de aici acolo și s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputință”…„Facă-vi-se după credința voastră!”  erau cuvintele celui care a fost temelia construcției bisericii și a religiei creștine. El spunea aceste cuvinte în mijlocul oamenilor simpli care nu se închinau la nici o icoană, și nu purta straie aurite când spunea: Scoală-te și umblă, credința ta te-a vindecat!”

Ce te faci atunci când credința generală este împotriva dorinței tale de vindecare, când toți spun, în necredința și infatuarea lor că aceasta este o boală nevindecabilă? Cum poate credința unui singur om în suferință să depășească „necredința unui neam pornit la rău”?

Chiar de curând am auzit un colaborator povestind despre ruda unui suferind de cancer căruia medicul i-a spus de față cu bolnavul „Nu mai are nici o șansă, mai are circa 2-3 luni şi se duce.” Cum poate un medic să condamne în nimicnicia lui un om care are nevoie și de un pai să se agațe pentru a nu fi înghițit de vârtejul „credinței” tuturor semenilor care „știu” că nu se poate vindeca? Cine se crede el, Dumnezeu Atotcunoscătorul? Persoana care spunea povestea a rămas înmărmurită pe moment, dar a decis pe loc să-i demonstreze medicului contrariul și a hotărât să înceapă administrarea produsului natural Oncoforte și a altor remedii naturale, convins fiind că își poate salva ruda.

Cum poți „muta munții din loc” cu CREDINȚA ta?

Chiar și mie mi-a fost dat să contribui la recâștigarea credinței unei persoane care era literalmente trimisă la moarte de un medic inconștient. În urmă cu câțiva ani, când produceam 2 emisiuni TV dedicate stilului de viață sănătos și terapiilor naturale, emisiuni în urma cărora câteva sute de oameni au fost ajutați de Dumnezeu să ia decizia de a se salva urmând terapiile recomandate, iar alte câteva zeci de mii au consumat cu regularitate remedii naturale, am fost sunat de o doamnă al cărui nume nu l-am reținut, pe care nu am cunoscut-o vreodată, dar care era disperată în acel moment.

Doamna respectivă aproape își vindecase cancerul hepatic cu ascită, urmând cura cu remediile naturale despre care aflase în emisiunea noastră TV. Cu glasul înecat în lacrimi îmi spunea cum s-a dus după 3 luni la control la medicul oncolog care-i spusese că mai are cel mult 2 luni de trăit. Era atât de fericită că urma să-i arate analizele normale și dispariția totală a lichidului din abdomen, încât ceea ce i-a spus medicul a dărâmat-o. Cercetând cu scepticism rezultatele analizelor, acesta a întrebat-o: „Dar…cu ce ați reușit să aduceți analizele la normal?” Doamna a enumerat suplimentele naturale consumate și a primit următorul răspuns:„Du-te bă de-aici cu ierburile tale, nu ți-am spus că în două luni te cureţi?” În hohote de plâns mă ruga să-i spun că nu este adevărat! Timp de jumătate de oră am enumerat stările anterioare, analizele actuale, bucuria avută la aflarea normalizării analizelor, iar la final, după ce s-a calmat, i-am spus: „Dumneavoastră credeți ceea ce vedeți cu proprii ochii, rezultatele analizelor, ceea ce simțiți în propriul corp, sau ceea ce crede un imbecil care s-a revoltat că nu ați murit când a prezis el?” Nu mai știu dacă și-a ascultat propria credință sau a căzut pradă „credinței” colective că ar fi trebuit să moară.

Puteți alege ce să credeți, ori vindecarea și armonia corpului dumneavoastră, ori „inevitabilul” deces prezis de cei care cred că este nevindecabil cancerul. Puteți alege să „credeți” că aveți de plătit pentru anumite păcate și Dumnezeu v-a „pedepsit”, după cum spun unele învățăminte bisericești, sau să „vi se facă după credința voastră”, așa cum ne învăța Marele spirit care stă la fundația creștinismului.

Întreaga putere este în tine, și cu siguranță vei reuși. Nu contează care sunt instrumentele cu care îți vei întări credința. Acestea pot fi:

· biserica și religia (oricare ar fi aceea practicată de tine), dacă acestea ți-au fost edificate din familie și în comunitatea în care trăiești,

· meditația și transcedentalismul,

· alimentația sănătoasă și sportul moderat,

· remediile naturale și tehnicile energetice,

· pot fi chiar medicamentele chimioterapeutice dacă ai mai mare încredere în acestea.

· pot fi chiar toate la un loc, nicunul neexcluzându-l pe altul

Cel mai important lucru este acela de a nu te lăsa influențat(ă) de nici un factor extern care să îți perturbe și să-ți întoarcă credința, odată ce aceasta a fost consolidată.

Totuși, este bine să vedem pe ce îți poți baza credința, chiar dacă aceasta apare ca o străfulgerare, într-un moment de inspirație divină. Eu nu pot pretinde că dețin adevărul absolut, și este posibil ca, prin suferința și patimile pe care le înduri să capeți o claritate și o viziune  pe care eu nu le am.

Pe ce îmi bazez eu CREDINȚA în vindecare?

Spuneam pe la începutul articolului că voi dezvălui de ce mi-a fost și mie greu să cred, deși în adâncul sufletului știam că posed o putere mai mare decât necredința și negativitatea de care eram înconjurat.

Am în curând vârsta de 57 de ani, și până la vârsta de 30 de ani am fost de 7 ori în comă. Începând cu vârsta de 5 ani m-am „bucurat” de o provocare numită diabet juvenil insulino-dependent, într-o perioadă în care nu existau teste de autodeterminare a glicemiei și în care mi-a fost schimbată de vreo 10 ori insulina, care tot suferea modificări (într-adevăr spre perfecționare).

Toți cei din jur îmi spuneau că este o boală „incurabilă”, dar eu am simțit-o întotdeauna ca pe o provocare pentru depășirea propriilor limite. Am studiat toată viața ca autodidact mecanismele metabolice, funcțiile celulare, nutriția, terapiile complementare. Mi-am dorit să studiez medicina, însă aproape invariabil, înaintea examenelor sufeream un declin și o internare (vreo 30 în 25 de ani). Toți copii sau tinerii „colegi de provocare” pe care i-am întâlnit și cunoscut de-a lungul anilor sunt decedați de mult. Cel mai probabil s-au lăsat convinși de „credința” colectivă că nu au nici o șansă. Eu sunt aici să vă spun că am contrazis toate statisticile, fiind cel mai longeviv diabetic din România, cu toate complicațiile tardive vindecate în ultimii 20 de ani.

Cred că sunt puțini oameni în viață care pot aprecia sănătatea așa cum o apreciez eu, și care să-și dea interesul pentru întărirea credinței în vindecarea tuturor semenilor. Nu coresc să conving pe nimeni, calea de urmat aparține fiecăruia, iar ceea ce a funcționat la mine s-ar putea să nu funcționeze și la tine (mai ales dacă nu crezi)

Am dorit să împărtășesc și altora ceea ce am descoperit că are efecte terapeutice semnificative asupra mea sau asupra altor patologii. Toate alegerile mele terapeutice au fost naturale, de peste 25 de ani nu am mai înghițit nici măcar un antibiotic, iar imunitatea mea este mult mai bună decât a multor altora ce se declară sănătoși.

Credința că un remediu terapeutic funcționează nu are la bază doar efectul placebo sau compoziția chimică a acestuia, ci mai importantă decât orice altceva, în opinia mea, este validarea Conștiinței Universale, acea conștiință globală formată din toată cunoașterea acumulată de la crearea lumii până în prezent, în tot ceea ce există, sub formă organică sau anorganică.

Remediile terapeutice naturale beneficiază de această validare a timpului impregnată în Conștiința Globală, sau Dumnezeu cum o numește religia. Chiar dacă medicina modernă ignoră plante medicinale precum Aloe vera, ciupercile terapeutice precum Reishi, Shiitake, Maitake, plante tropicale precum Gheara mâței sau Astragalus și mii de alte remedii, acestea beneficiază de sute și mii de studii efectuate deja în institute și universități, care atestă proprietățile terapeutice.

Multe dintrea aceste remedii sunt menționate cu aceste proprietăți chiar și în Biblie sau alte scrieri religioase sau inițiatice încă înainte de existența lui Isus Cristos. Dacă îți bazezi credința doar pe învățăturile religioase, de ce nu ai accepta acțiunile terapeutice ale acestor remedii? Toată informația transmisă din generație în generație pe cale verbală, scrisă, la nivel genetic în ADN-ul celular, sau pe cale subtilă, posedă validarea acestor remedii ca medicamente pentru tot ce este viu.

Credința că un medicament funcționează, are la bază doar validarea câtorva ani sau zeci de ani din ultima perioadă, împreună cu credința agenților de vânzări ai companiei farmaceutice, până când se constată că a fost un eșec sau, mai rău, a produs mai multe daune decât beneficii. Trebuie să menționez că mă bucur de o mare descoperire, insulina, fără de care nu aș mai fi acum în viață, dar aceasta este un hormon produs de pancreas, nu un medicament, iar Conștiința Universală i-a validat de milioane de ani existența și utilitatea. Sunt recunoscător, de asemenea, unor medici cu suflet, înțelegere, empatie și dăruire, cum ne-am dori să fie toți medicii cu care interacționăm.

Un medic vă poate convinge pe moment că un medicament de sinteză poate avea efecte terapeutice, dar nu poate infirma ceea ce Conștiința Universală știe în fiecare punct al Universului. Spre exemplu, circa 90% dintre medicii oncologi de la nivel global nu ar face chimioterapie nici ei, și nici nu ar accepta  chimioterapia pentru membrii familiilor.

Atunci când credința ta este susținută de acea Conștiință Universală, prin validarea, certificarea convingerilor tale, atunci totul este realizabil.

Spre exemplu, ai putea să crezi, să fii convins(ă), că nimic rău nu ți se poate întâmpla dacă fumezi, dacă inhalezi poluarea dintr-un oraș supraaglomerat, dacă mănânci junk-food, dar nu poți păcăli Conștiința Universală, la care ești permament conectat(ă) și din care face parte și mica ta conștiență. Aceasta știe că toți factorii menționați mai devreme sunt nocivi pentru sănătatea ta. În acest caz îți recomand să-ți întărești propria credință cu remedii care pot preveni apariția unui cancer sau pot contribui la vindecarea acestuia, fiindcă numita Conștiință Universală știe de milioane de ani cum au contribuit acestea la buna sănătate a celor care le-au consumat de-a lungul timpului.

Căile neuronale care contribuie la crearea convingerilor tale, a credinței, legăturile care se crează între neuronii creierului tău, făcând să știi ceea ce știi, și ajutând la crearea de noi neuroni, sunt cele care dau naștere realități tale, stării tale de sănătate sau de boală.

Poți să-ți consolidezi credința doar atunci când ceea ce crezi nu intră în contradicție cu ceea ce este universal cunoscut. De aceea, eu cred că îmi pot asigura sănătatea cu ajutorul unor remedii naturale și cu o hrană pe cât posibil mai aproape de natural, cât mai puțin procesată și chimizată.

Sper că ne vom aduna împreună mai mulți dintre cei care credem că orice slăbiciune sau neputință pasageră pot fi vindecate, și cu cât mai mare va fi numărul nostru, cu atât mai neputincioase vor vi îndoielile „neamului necredincios și pornit la rău.”

Îți doresc multă sănătate în Lumina Adevărului și a Credinței adevărate!

Vasile Neacșa

2 Comments

 1. Mergem mai departe cu credință catrebuie sa rezistam, sa luptam sa ne fie bine. Doamne ajuta.

  1. Stimată Drăgulescu Maria
   Vă dorim să vă întăriţi credinţa că orice obstacol poate fi trecut, că orice boală se poate vindeca.
   Dacă vă mai ajutaţi şi cu acele remedii naturale care pot susţine această credinţă, cu atât mai bine.
   Multă sănătatea!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*