admin/ October 21, 2017/ Ingrediente/ 5 comments

Oncoforte – Pinus massoniana – Pinul Roșu

Descriere – origine, botanică, istorie – Pinul roșu

Pinul Roșu este o specie de copac originar din Taiwan și dintr-o arie întinsă din centrul și sudul Chinei, inclusiv Hong Kong și Vietnamul de Nord, și crește până la altitudini de 1500 m, rareori până la 2000 m.

Este un copac veșnic verde, cu o înălțime de până la 45 metri, cu o coroană largă, rotunjită, de ramuri lungi. Coaja este groasă, maro-cenușie și groasă la baza trunchiului, și portocaliu-roșu, și subțire mai sus pe trunchi. Frunzele sunt asemănătoare unui ac, de culoare verde închis, câte două pe fascicul, cu lungimea de 12-20 centimetri. Acestea formează mănunchiuri care dau copacului și denumirea de Pinul coada-calului.

Proprietăți terapeutice – Pinul roșu

Componentele cele mai active farmaceutic din coaja P. massoniana sunt o clasă de polifenoli cunoscuți ca proantocianidine. Scopul natural al acestor substanțe chimice este de a apăra împotriva insectelor și a microorganismelor care atacă arborele. Chimistul francez Jacques Masquelier a extras pentru prima dată proantocianidine oligomerice din scoarță de pin și semințe de struguri în 1947. Mai târziu a brevetat acest proces și a continuat cercetarea asupra lor în anii 1980.

Tocmai caracteristicile care le fac atât de protective pentru plantă oferă acestor substanțe din coaja de de pin roșu și proprietăți medicinale remarcabile.(1) Pinul roșu conține o cantitate mai mare decât pinul maritim mediteraneean din aceste substanțe, împreună cu acidul ferulic și catehinele, de aceea a fost preferat de către cercetătorii americani pentru includerea în formula Oncoforte.

Studiile clinice efectuate cu extractul din coajă de pin arată că posedă proprietăți duble, antioxidante și antiinflamatoare, cele din urmă fiind confirmate la om și, foarte probabil, supuse unui efect de acumulare în timp, ceea ce face ca rezultatele unui consum de durată să consolideze rezultatele obținute. Iată câteva dintre beneficiile acestui extract, așa cum sunt prezentate de Memorial Sloan Kettering Cancer Center , cel mai mare și cel mai vechi institut pentru cercetarea cancerului din lume, și de NCBI (Biblioteca Medicală a Institutului de Sănătate Publică din S.U.A.) (2):

Extractul din coajă de pin mai poartă și numele comercial de Pycnogenol, care este numele de marcă înregistrată în S.U.A. pentru un produs derivat din coaja de pin.

Studii științifice – Pinul Roșu

Pycnogenol a fost recunoscut atât ca un excelent antioxidant, cât și pentru capacitatea sa de a preveni activarea NF-kB, un factor de transcripție care este, în general, hiperactiv în celulele canceroase. Dr. D. White a raportat că extractul de coajă de pin roșu blochează răspândirea celulelor carcinomului pulmonar uman (cancer de plaman).

Unul dintre cele mai ample studii efectuate vreodată cu privire la bolile degenerative, bolile cardio-vasculare, îmbătrânire și funcții cognitive, a fost desfășurat de către ARCLI (Institutul Australian pentru cercetarea Longevității)(5) la Universitatea Swinburne, din Melbourne Australia. Acest studiu care a urmărit efectul administrării de extract coajă de pin, a pus în evidență semnificative îmbunătățiri ale memoriei, reducerea afectării vaselor de sânge de la nivel cerebral, reducerea inflamației și a stresului oxidativ.

Un studiu clinic efectuat de cercetători români (6) arată rezultate foarte bune în tratarea lupusului eritematos.

Într-un studiu se arată distrugerea selectivă, prin inducerea apoptozei, a celulelor tumorale din cancerul de sân cu ajutorul extractului din coajă de pin.(7)

Un alt studiu, menționat în siteul guvernamental de știință al S.U.A. science.gov pune în evidență distrugerea celulelor maligne de fibrosarcom după administrarea chiar a unei singure doze de 300 mg extract de coajă de pin. Puteți, înainte de a vedea și alte studii extrem de valoroase, să vă rezervați propriul flacon de Oncoforte® chiar aici

Comandaţi Acum! >    Livrarea Gratuită

Pycnogenol este utilizat pe scară largă pentru tratarea problemelor legate de circulația sanguină, alergii, astm bronșic, tensiune arterială crescută, dureri osteo-articulare, osteoartrită, diabet, tulburare de deficit de atenție-hiperactivitate (ADHD), o boală a sistemului reproducător feminin numit endometrioză, pentru simptomele menopauzei, în perioadele menstruale dureroase, disfuncția erectilă, și o boală oculară numită retinopatie. Un studiu efectuat în China, la Departamentul de Biotehnologii al Universității de Medicină Dalian, comunică rezultate extrem de încurajatoare pentru bolnavii de cancer de plămân. Aceste rezultate arată stoparea migrației metastazelor cancerului de plămâni și îl recomandă ca un remediu terapeutic promițător.(9)

În cancer de sân s-au obținut, de asemenea, rezultate bune în distrugerea celulelor tumorale, așa cum arată studiul din Coreea de Sud. (10)

Este, de asemenea, utilizat pentru prevenirea afecțiunilor inimii și a vaselor de sânge, inclusiv în accident vascular cerebral, boli cardiace și vene varicoase.

Pycnogenol mai este utilizat pentru a încetini procesul de îmbătrânire, pentru a menține pielea sănătoasă, pentru a îmbunătăți rezistența la efort și fertilitatea masculină.

Comandaţi Acum! >        Livrarea Gratuită

Bibliografie:

1.www.mskcc.org

2.www.ncbi.nlm.nih.gov

3.Phytochemical analysis of Pinus eldarica bark. Iravani S, Zolfaghari B. Res Pharm Sci. 2014 Jul-Aug;9(4):243-50. PMID: 25657795 Free PMC Article

4.Pycnogenol may alleviate adverse effects in oncologic treatment. Belcaro G, Cesarone MR, Genovesi D, Ledda A, Vinciguerra G, Ricci A, Pellegrini L, Gizzi G, Ippolito E, Dugall M, Cacchio M, Di Renzo A, Stuard S. Panminerva Med. 2008 Sep;50(3):227-34.

5.A randomized controlled trial investigating the effect of Pycnogenol and Bacopa CDRI08 herbal medicines on cognitive, cardiovascular, and biochemical functioning in cognitively healthy elderly people: the Australian Research Council Longevity Intervention (ARCLI) study protocol (ANZCTR12611000487910). Stough CK, Pase MP, Cropley V, Myers S, Nolidin K, King R, Camfield D, Wesnes K, Pipingas A, Croft K, Chang D, Scholey AB. Nutr J. 2012 Mar 6;11:11. doi: 10.1186/1475-2891-11-11. PMID: 22390677 Free PMC Article

6.Stefanescu, M. et al. Pycnogenol efficacy in the treatment of systemic lupus erythematosus patients. Phytother Res. 2002; 15 (8): 698-704

7.Huynh, H.T. and Teel, R. W. Selective induction of apoptosis in human mammary cancer cells (MCF-7) by pycnogenol. Anticancer Res 2000; 20 (4): 2417-20

8.Cho, K.J et al.Inhibition mechanisms of bioflavonoids extracted from the bark of Pinus maritima on the expression of proinflammatory cytokines. Ann N Y Acad Sci. 2001;928:141-56

9.Pinus massoniana bark extract inhibits migration of the lung cancer A549 cell line.
Mao P, Zhang E, Chen Y, Liu L, Rong D, Liu Q, Li W. Oncol Lett. 2017 Feb;13(2):1019-1023. doi: 10.3892/ol.2016.5509. Epub 2016 Dec 16. PMID: 28356994 Free PMC Article

10.Pinus radiata bark extract induces caspase-independent apoptosis-like cell death in MCF-7 human breast cancer cells. Venkatesan T, Choi YW, Mun SP, Kim YK. Cell Biol Toxicol. 2016 Oct;32(5):451-64. doi: 10.1007/s10565-016-9346-9. Epub 2016 Jul 12. PMID: 27400986

11.Nishioka K, Hidaka T, Nakamura S, et al. Pycnogenol, a French marine pine bark extract, augments endothelium-dependent vasodilation in humans.

12.Cho, K. J. et al. Inhibition mechanisms of bioflavonoids extracted from the bark of Pinus maritima on the expression of proinflammatory cytokines. Ann N Y Acad Sci. 2001; 928: 141-56

13.Feng, W. et al. Effect of Pycnogenol on the toxicity of heart, bone marrow and immune organs as induced by antitumor drugs. Phytomedicine 2002; 9 (5): 414-18

14.Peng, Q. et al. Pycnogenol inhibits tumor necrosis factor-alpha-induced nuclear factor-kappa B activation and adhesion molecule expression in human vascular endothelial cells. Cell Mol LifeSci. 2000; 57 (5): 834-41

 

5 Comments

  1. Interesant articol , chiar nu cunoșteam proprietățile antitumorale ale pinului roșu .Mi se pare cel mai important faptul că poate reduce toate acele efecte neplăcute ale chimioterapiei și faptul că ne scapă de dureri .

    1. Mulțumim pentru apreciere! Într-adevăr, extractul din coaja de pin roșu are multiple beneficii și este chiar unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare folosite pentru durerile articulare. În cazul Oncoforte, beneficiile conjugate cu celelalte ingrediente îl fac extrem de prețios în formulă.

  2. Nici eu nu am auzit pana acum de acest copac si ca are proprietati medicinale

    1. Din coaja pinului se obține un extract extrem de eficient împotriva inflamațiilor celulare, iar Pinus massoniana,, pinul roșu chinezesc conține mult mai multe principii active decât pinul mediteraneean, de aceea a și fost ales pentru compoziția Oncoforte.

  3. Pingback: canadianpharmaceuticalsonline.home.blog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*