admin/ November 9, 2017/ Ingrediente/ 2 comments

Oncoforte®– Beta glucan

Descriere – origine, botanică, istorie – Beta glucanul

Beta glucanul este un polizaharid care se găsește în pereții celulari ai bacteriilor, fungilor, drojdiilor, algelor, lichenilor și ai unor cereale, cum ar fi ovăzul și orzul. Beta glucanul este folosit frecvent ca medicament natural. Cele mai utilizate surse pentru extragerea beta glucanului sunt ciupercile terapeutice shiitake și maitake, cerealele și drojdia.

Beta glucanul, sub forma ambelor variante terapeutice, respectiv 1,3 și 1,6 beta glucan, a fost adăugat în formula Oncoforte® datorită multiplelor sale acțiuni benefice, dar și datorită studiilor științifice care fac din el singurul extract natural certificat pentru acțiunile sale antitumorale și imunomodulatoare. Cantitatea semnificativă de beta glucan 1,3 și 1,6 din compoziția Oncoforte®, atât în stare pură, cât și în componența ciupercilor terapeutice, fac din acest supliment o opțiune redutabilă în abordarea oricăror protocoale terapeutice.    

Proprietăți terapeutice – Beta glucanul

Beta-glucanii sunt utilizați pentru

 • Colesterol ridicat, diabet, cancer și HIV / SIDA.(3)
 • Stimularea sistemului imunitar la persoanele a căror apărare a fost slăbită de condiții precum sindromul oboselii cronice sau stresul fizic și emoțional; sau prin tratamente cum ar fi radiațiile sau chimioterapia.
 • Răceli, gripa, alergii, hepatită, boala Lyme, astm, infecții ale urechii,
 • Boala Crohn, fibromialgie, artrită reumatoidă și scleroză multiplă.

Se aplică beta-glucani la nivelul pielii pentru dermatită, eczeme, riduri, răni, arsuri, ulcere diabetice și arsuri prin radiații.

Beat glucanul-Oncoforte-cancer

Medicii din multe țări administrează uneori beta-glucani intravenos sau prin injectare în mușchi pentru a trata cancerul și pentru a stimula sistemul imunitar la persoanele cu HIV / SIDA și cu afecțiunile asociate. Beta glucanul este de asemenea administrat intravenos pentru a preveni infecțiile după intervenții chirurgicale.

Furnizorii de servicii medicale administrează beta glucani subcutanat pentru tratarea și reducerea dimensiunilor tumorilor de piele rezultate din cancerul care a proliferat.

Studii științifice – Beta glucanul

Cercetătorii centrului Brown Cancer, condus de Dr. Gordon Ross, au descoperit că beta glucanul poate spori semnificativ răspunsul imun al șoarecilor la tumorile injectate. Acest tratament este testat pentru prima dată pe om la Universitatea Louisville și Memorial Sloan-Kettering Cancer Center din New York.(1)

Dr. Gordon Ross a arătat în unele studii că beta-glucanul administrat singur, fără nici un alt tratament, a redus tumorile cu 50% la subiecții urmăriți.

Vedeți mai jos răspunsurile dintr-un interviu recent al Dr. Vaclav Vetvicka, lider mondial în cercetările beta-glucanului și membru al Asociației Americane a Imunologilor. În prezent, acesta este șeful departamentului de patologie de la Universitatea din Louisville și cercetător la Centrul Pentru Studierea Cancerului „James Graham Brown”. Cercetările și cărțile Dr. Vetvicka sunt în cea mai mare parte axate pe subiecte legate de sistemul imunitar, cancer, și beta-glucan.

„De peste 50 de ani, beneficiile beta-glucanului au fost studiate de universități, școli medicale, spitale și chiar de către Ministerul Apărării din Canada. Cu toate acestea, în trecut, pentru publicul larg, acest supliment ar fi fost prea scump pentru a fi de interes. Progresele recente în procesele de producție au făcut acest supliment accesibil tuturor.”

Dr. Vetvicka a mai spus: “Trebuie să vă amintiți că din 1983 este un medicament oficial anticancer în Japonia, Australia, Coreea de sud, Taiwan și este folosit fără întrerupere încă de atunci; astfel încât restul lumii știe despre beta-glucan.

“Este o problemă de cultură locală, de filozofie, deoarece în medicina orientală, adică medicina chineză, medicina japoneză, medicii și terapeuții sunt mai interesați de rezultate. Ei spun – Dacă funcționează, să folosim remediul.”

“În occident, în Europa de Vest și Statele Unite, trebuie să cercetăm totul. Trebuie să știm exact ce face fiecare moleculă, cât timp, cât de repede, unde merge, cum se întoarce în corpul nostru etc. Și atât timp cât nu o înțelegem pe deplin, nu este aprobată sau acceptată aici.“

Iată aici concluziile unuia din multele studii efectuate de Dr. Vetvicka la Universitatea Louisville, Departamentul de Patologie:„Consumul de suplimente cu betaglucani are un puternic efect împotriva melanomului (cancer de piele). În studiul actual, ne-am concentrat asupra posibilelor efecte ale betaglucanului extras din drojdie asupra creșterii celulelor de melanom. Am constatat că suplimentarea cu betaglucan a avut un efect puternic pozitiv atât în reducerea greutății tumorale, a coloniilor pulmonare și a ratei generale de supraviețuire a animalelor testate. În plus, betaglucanul a inhibat deteriorarea celulelor sanguine și a potențat efectele chimioterapiei regulate.”(8)

Beneficiind de cercetarea consistentă care atestă proprietățile remarcabile ale betagluganilor 1,3 și 1,6 Oncoforte® posedă în formula sa complexă o cantitate semnificativă din aceste componente naturale ale drojdiei și ale ciupercilor terapeutice.

Oncoforte - cel mai puternic aliat în lupta cu cancerul

Comandaţi Acum! >     Livrarea Gratuită

Un amplu studiu efectuat la Institutul de cercetări al Facultății de medicină din Kyoto, Japonia concluzionează: „Adăugarea beta glucanului în tratamentul pacienților cu cancer gastric asigură o speranță de viață mult mai mare decât în cazul chimioterapiei simple.”(5) Credem că această informație este tot ce ar dori să afle nefericitele persoane aflate în această situație.

În anul 2009, la Departamentul de gastroenterologie al Universității de Medicină din Tokyo, a fost realizat un studiu pe pacienți cu cancer de pancreas. Rezultatele au fost extrem de încurajatoare, administrarea de beta glucan 1,3 crescând speranța de viață și calitatea vieții subiecților.

„Adăugarea de betaglucan 1,3, și 1,6 sub formă de lentinan (extras din ciuperca shiitake) în alimentația pacienților cu cancer hepatic este eficientă în prelungirea speranței de viață. Se recomandă consum pe perioadă îndelungată.” Concluzia aparține cercetătorilor Universității de Medicină din Tochigi, Japonia.(4)

Studiul clinic efectuat de cercetătorii Departamentului de Oncologie Medicală  ai Nagoya Memorial Hospital din Japonia pe pacienți cu cancer gastric, a arătat o acțiune sinergică, de completare a acțiunii betaglucanilor cu anticorpii specifici anti-cancer ai organismului. Studiul a remarcat prelungirea vieții pacienților cu cancer în faze avansate.(6) 

Cancerul pulmonar, al patrulea ca incidență la nivel global, și unul dintre cele mai agresive, cu o rată de mortalitate de 88%, poate avea o regresie de pe urma consumului de betaglucan. Acțiune antitumorală pe celule de cancer pulmonar a fost pusă în evidență de studiile efectuate de 3 departamente ale Universității de Medicină din Wroclaw, Polonia. Mai mult decât atât, studiul arată și o totală lipsă de toxicitate față de celulele normale.(7)

Oncoforte - cel mai puternic aliat în lupta cu cancerul

Comandaţi Acum! >           Livrarea Gratuită

Bibliografie:

1.www.mskcc.org

2.www.ncbi.nlm.nih.gov

3.Gordon M, Guralnik M, Kaneko Y, et al. A phase II controlled study of a combination of the immune modulator, lentinan, with didanosine (ddI) in HIV patients with CD4 cells of 200-500 / mm3. J Med.1995; 26 (5-6): 193-207.

4.Isoda N, Eguchi Y, Nukaya H, et al. Clinical efficacy of superfine dispersed lentinan (beta-1,3-glucan) in patients with hepatocellular carcinoma. Hepatogastroenterology. 2009 Mar-Apr; 56 (90): 437-41.

5.Both K, Kobayashi M, Matsui T, Kodera Y, Sakamoto J. Individual patient based meta-analysis of lentinan for unresectable / recurrent gastric cancer. Anticancer Res. 2009 Jul; 29 (7): 2739-45.

6.The use of lentinan for treating gastric cancer. Ina K, Kataoka T, Ando T. Anticancer Agents Med Chem. 2013 Jun;13(5):681-8. Review. PMID: 23092289 Free PMC Article

7.High- and low-Molecular Weight oat Beta-Glucan Reveals Antitumor Activity in Human Epithelial Lung Cancer. Choromanska A, Kulbacka J, Harasym J, Oledzki R, Szewczyk A, Saczko J.
Pathol Oncol Res. 2017 Jul 29. doi: 10.1007/s12253-017-0278-3. [Epub ahead of print]

8.Glucan Supplementation Has Strong Anti-melanoma Effects: Role of NK Cells.
Vetvicka V, Vetvickova J. Anticancer Res. 2015 Oct;35(10):5287-92.

 

 

 

 

2 Comments

 1. Foarte interesant articol , chiar nu stiam de beta glucan si de multiplele sale actiuni benefice

  1. Mulțumim de apreciere, Adriana!
   Din fericire, volumul de informații despre remediile naturale, cum este și beta-glucanul, a început să crească prin aportul internetului. Beta-glucanul este prezent într-o cantitate semnificativă în formula Oncoforte, și prin acțiunea conjugată cu celelalte ingrediente poate aduce satisfacții mari.
   Multă sănătate!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*