admin/ February 25, 2018/ Ingrediente/ 2 comments

Descriere – origine, botanică, istorie – Sâmburi de struguri

Sâmburii de struguri sunt un produs secundar în timpul producerii vinului. În trecut, pasta rezultată era considerată deșeu și era aruncată.

Strugurii roșii, albi sau negri se dezvoltă în climat umed, temperat sau tropical și sunt originari din Asia, din apropierea Mării Caspice, dar mai târziu cultivarea strugurilor s-a răspândit în multe alte părți ale lumii.

Din vremurile biblice, consumul moderat de vin a fost recomandat pentru beneficiile sale asupra sănătății. Atunci când se rostea un toast se folosea urarea “Sănătate bună!”.

Cultivată cu mai bine de 3.500 de ani înainte de Hristos, vița de vie cunoaște o mare expansiune în perioada Imperiului Roman.

Apar dovezi, datate cu sute de ani în urmă, despre cultivarea strugurilor, în scrierile din Europa, Mexic şi apoi în întreaga Americă Latină, pe coastele Californiei, în Australia sau în Orientul Îndepărtat.

Povestea vinului este prezentă în scrieri egiptene care pomenesc despre producţia şi depozitarea vinurilor. Etruscii şi grecii se delectau cu licoarea lui Bachus, iar romanii au creat puternice zone de cultură a viţei-de-vie în aproape tot imperiul, dar cu deosebire în unele zone ale Franţei, Germaniei şi Austriei de azi.

Compoziție fitochimicale – Sâmburi de struguri

Extractul din sâmburi de struguri este compus dintr-un amestec complex de flavonoide, vitamina E, zinc, cupru, seleniu, acid linoleic și procianidine fenolice. Agenții activi ai extractului sunt, în cea mai mare parte, polifenoli sau OPC (procianidine oligomerice). Proantocianidinele și catechinele sunt antioxidanți puternici, cu acțiune de 20 de ori mai puternică decât vitamina E și de 50 de ori mai puternică decât vitamina C.

Proprietăți terapeutice – extract din sâmburi de struguri

  • Proprietăți antioxidante(5)

Polifenolii din sâmburi de struguri sunt eficienți în neutralizarea radicalilor liberi, împiedicând procesul de oxidare al celulelor și contribuind la reducerea inflamațiilor din organism.

  • Reduce riscul de boli cardiovasculare(4)

Flavonoizii (cel mai frecvent grup de compuși polifenolici) din sâmburii de struguri sunt responsabili de curățarea arterelor și de reducerea colesterolului rău.(6)

  • Menține controlul tensiunii arteriale(3)

Mai multe cercetări privind proprietățile medicinale ale extractului din semințe de struguri arată diferite modalități de a controla hipertensiunea. Studiile au arătat că diferite concentrații relativ ridicate de procianidine oligomerice (clasă de flavonoide) din extractul de semințe de struguri au determinat relaxarea arterelor, au îmbunătățit fluxul sanguin, controlând astfel tensiunea arterială.

  • Ajută la reglarea glicemei, fiind un adjuvant al diabetului

Extractul din sâmburi de struguri poate fi folosit cu succes în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele care suferă de diabet.

  • Efect anti-aging

Extractul din sâmburi de struguri îmbunătățește sănătatea pielii. Moleculele ușoare și mici sunt ușor absorbite de piele. Aplicarea topică a extractului îi permite să producă efecte rapide și eficiente. Alfa hidroxiacizii (compuși utilizați în preparatele de îngrijire a pielii datorită proprietăților sale de exfoliere), prezenți și în sâmburii de struguri mențin și redau elasticitatea pielii, hidratează, previn și ameliorează ridurile, catifelează pielea și îi redau strălucirea naturală. Polifenolii sunt cunoscuți și ca lianți excelenți ai fibrelor de colagen, îmbunătățind starea țesuturilor conjunctive și menținând în general elasticitatea pielii, articulațiilor, arterelor și altor țesuturi conjunctive.

  • Proprietăți anti-inflamatorii

Sâmburii de struguri conțin un compus numit resveratrol, cu proprietăți antiinflamatorii, ajutând în dermatite, infecții, tăieturi și expunerea excesivă la razele solare. În plus, prezintă proprietăți antibacteriene și antifungice.

  • Proprietăți antitumorale

Adăugați la toate aceste calități și acțiunile celorlalte 25 de ingrediente ale Oncoforte și comandați-l acum.

Comandaţi Acum! >      Livrarea Gratuită

Oncoforte-Un puternic aliat în lupta cu cancerul

Studii științifice – Sâmburi de struguri

Studiul efectuat de Departamentul de Medicină Comparată al Universității din Tenesee, SUA, arată calitățile de prevenție ale extractului din sâmburi de struguri în cancerul de sân.(7)

Departamentul de Farmacologie al Universității din Colorado, SUA, a publicat rezultatele unui studiu privind acțiunea de inhibare a celulelor tumorale în  cancerul de colon, utilizând extract din sâmburi de struguri. (8)

Un studiu relevant, efectuat de Institutul Oncologic Fred Hutchinson, din Seattle SUA, a pus în evidență calitățile preventive ale consumului de pulbere de usturoi împreună cu extract din sâmburi de struguri în afecțiunile oncologice hematologice (mielom, limfom). Este de subliniat aici faptul că Oncoforte conține această combinație, pe lângă alte asocieri de extracte sau plante care au fost dovedite benefice. (9)

Unul dintre cele mai ample studii efectuate de mai multe universități din SUA, a arătat multiple beneficii ale extractului din sâmburi de struguri în cancerul de plămâni. (10)

Bibliografie:

1.www.mskcc.org

2.www.ncbi.nlm.nih.gov

3.Yu H, Wang SE, Zhao C, Xu G. [Study of anti-atherosclerosic effect of grape seed extract and its mechanism]. Wei Sheng Yan. Jiu. 2002;31:263-5.

4.Bagchi D, Sen CK, Ray SD, Das DK, Bagchi M, Preuss HG et al. Molecular mechanisms of cardioprotection by a novel grape seed proanthocyanidin extract. Mutat. Res 2003;523-524:87-97

5.Nuttall SL, Kendall MJ, Bombardelli E, Morazzoni P. An evaluation of the antioxidant activity of a standardized grape seed extract, Leucoselect. J Clin Pharm. Ther. 1998;23:385-9.

6.Preuss HG, Wallerstedt D, Talpur N, Tutuncuoglu SO, Echard B, Myers A et al. Effects of niacin-bound chromium and grape seed proanthocyanidin extract on the lipid profile of hypercholesterolemic subjects: a pilot study. J Med 2000;31:227-46.

7.Song X, Siriwardhana N, Rathore K, Lin D, Wang HC. Grape seed proanthocyanidin suppression of breast cell carcinogenesis induced by chronic exposure to combined 4-(methylnitrosamino)-1-(3-pyridyl)-1-butanone and benzo[a]pyrene. Mol Carcinog. 2010 May;49(5):450-63.

8.Kaur M, Tyagi A, Singh RP, et al. Grape seed extract upregulates p21 (Cip1) through redox-mediated activation of ERK1/2 and posttranscriptional regulation leading to cell cycle arrest in colon carcinoma HT29 cells. Mol Carcinog. 2011. [Epub ahead of print]

9.Walter RB, Brasky TM, Milano F, White E. Vitamin, mineral, and specialty supplements and risk of hematologic malignancies in the prospective VITamins And Lifestyle (VITAL) study.Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2011;20(10):2298-308.

10.Grape Proanthocyanidins Induce Apoptosis by Loss of Mitochondrial Membrane Potential of Human Non-Small Cell Lung Cancer Cells In Vitro and In Vivo
Tripti Singh,2 Som D. Sharma,2 and Santosh K. Katiyar1,2,3,4,*
Surinder K. Batra, Editor

2 Comments

  1. Nu stiam ca extractul din samburi de struguri poate stabiliza nivelul de zahar din sange .

    1. Sincer, nici noi nu știam până acum câțiva ani, când se lucra la definitivarea formulei Oncoforte. Citind foarte multe studii despre extractul din sâmburi de struguri, pe siteuri de reputație deosebită, cum ar fi cel al Bibliotecii Medicale Naționale a SUA, sau cel al Memorial Sloan Kettering Cancer Center, cel mai mare și cel mai vechi institut pentru cercetarea cancerului din lume, am aflat câte beneficii poate avea.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*