admin/ December 18, 2017/ Ingrediente/ 6 comments

Oncoforte®– Ginseng, Panax ginseng

Descriere – origine, botanică, istorie – Ginseng

Ginseng era cunoscut în India antică, fiind menționat în Atharva-Veda pentru capacitatea de a da „forța unui taur” atât bărbaților tineri, cât și celor bătrâni. În China este utilizat de peste 5000 de ani pentru calitățile sale energizante și revigorante.

Specific Peninsulei Coreene și munților Chang Pai Shan din nord-estul provinciei Jilin din China, ginsengul are o arie de vegetație ceva mai întinsă ce cuprinde nordul Chinei și unele zone din Siberia. Deoarece este foarte căutat, ginsengul este acum cultivat intens nu numai în China și Coreea, ci și în Japonia, Rusia, Vietnam, S.U.A., Canada.

Panax ginseng (asiatic)  poate fi comercializat sub formă de ginseng alb uscat, rădăcină neprelucrată, în timp ce ginsengul roșu este derivat din acesta prin prelucrare la aburi. Se consideră că prin această prelucrare crește puterea ginsengului. Ginsengul asiatic trebuie, de asemenea, să aibă o vârstă de cel puțin 5 ani pentru ca rădăcinile să se maturizeze și să fie util din punct de vedere terapeutic. Din acest motiv, prețul ginsengului de calitate este destul de ridicat, deși se găsesc suficient de multe remedii ieftine care sunt obținute din ginsengul care a fost deja supus procesului de extragere a unor substanțe active.

Conținut fitochimicale și nutrienți – Panax ginseng

Rădăcina acestei plante minune conține foarte multe substanțe active importante cum ar fi: ginsenozide, tiamină, riboflavină, vitamine, saponine, precum și un compus asemănător hormonilor sexuali. Ginsenosidele sunt saponine de plante sau compuși steroizi. Mai mult de 150 de ginsenoside au fost identificate în rădăcini de ginseng, frunze, tulpini, fructe și flori. Pe baza diferitelor concentrații de ginsenoside, în medicina tradițională chineză ginsengului asiatic i se atribuie proprietăți “yang” sau “fierbinte, masculin”, în timp ce ginsengul american este considerat a fi “yin” sau “răcoritor, feminin”. Ginsengul siberian, numit Eleutherococcus senticosus, este adesea comercializat ca un produs ginseng cu proprietăți similare ginsengului asiatic și american, dar este de fapt dintr-un gen diferit de plante.

Rădăcina de ginseng conține o serie de substanțe ca panaxim, schingenin și panaquilon care sunt benefice pentru inimă și sistemul nervos, precum și pentru susținerea fluxului hormonal. Rădăcina de Panax ginseng este renumită pentru proprietățile sale de afrodiziac (acționează asupra glandelor corticosuprarenale) și a fost folosită mii de ani de către chinezi și coreeni, care reușeau să procreeze și la vârste de 60 – 70 de ani. Este eficient în egală măsură pentru ambele sexe, iar efectul afrodiziac poate fi resimțit la scurt timp după folosire.

Proprietăți terapeutice – Panax ginseng

Din cauza timpului îndelungat de dezvoltare necesar pentru ginsengul matur, procesului de cultivare intensivă care necesită o cantitate mare de muncă fizică și a schimbărilor în habitatele naturale de creștere ale plantelor, concentrațiile de ginsenosid și calitatea pot diferi fi destul de mult.

Panax ginseng originar din Asia de Est și Rusia, este cultivat în primul rând pentru proprietățile sale medicinale. Rădăcina este folosită pe scară largă ca tonic “Yang”, așa cum am menționat mai înainte. Pacienții iau ginseng pentru a îmbunătăți performanța atletică, rezistența și ca imunostimulant. Este utilizat și pentru tratarea

 •  Diabetului. Ginseng poate ajuta la creșterea efectului insulinei și la reducerea rezistenței la insulină la pacienții cu diabet zaharat de tip II.
 •  Cancerul.
 •  HIV / SIDA și o varietate de alte afecțiuni. Stimulează activitatea sistemului imunitar.
 •  Angina. Unele studii de laborator arată că ginsengul poate crește sinteza oxidului nitric, un vasodilatator.
 •  Disfuncțiile sexuale. Mai multe studii clinice susțin utilizarea Panax ginseng pentru disfuncția erectilă masculină (4).
 •  Poate afecta pozitiv sănătatea cardiovasculară la femeile aflate în postmenopauză (2)
 •  Oboseala cronică (3). Rdă energia și vitalitatea

Ginsenoside, glicozidele saponinice, sunt considerate responsabile pentru efectele suplimentelor cu Panax ginseng. Ginsenosidele au atât efecte stimulative cât și inhibitive asupra sistemului nervos central, modifică tonusul cardiovascular și cresc imunitatea.

Ginseng are, de asemenea, un potențial anticanceros. Studiile de laborator indică faptul că ginsenosidele au efecte antiproliferative. Datele din studiile epidemiologice arată o îmbunătățire a supraviețuirii și a calității vieții cu utilizarea de ginseng, la pacientele cu cancer mamar. În plus, două studii clinice controlate cu caz de subiect coreean indică o asociere între consumul de extract de Panax ginseng și reducerea incidenței tuturor cancerelor (5)(6)(7)(8)

Studii științifice – Panax ginseng

Într-un studiu extrem de amplu, efectuat în colaborare de către Facultatea de Farmacie din cadrul Xiamen Medical College, din Fujian, China și Colegiul de Farmacie al Universității de Vest pentru Științe Medicale din Pomona, SUA a arătat acțiuni antitumorale deosebite ale Panax ginseng prin următoarele:

 •  Reducerea proliferării (înmulțirii) celulelor tumorale
 •  Anti-angiogeneză (reducerea alimentării prin noi vase de sânge a tumorilor)
 •  Reducerea inflamației
 •  Anihilarea radicalilor liberi
 •  Modularea (reglarea) imunității
 •  Intensificarea apoptozei (uciderea celulelor anormale)

Un alt studiu, care a urmărit reducerea oboselii asociate cu cancerul prin administrarea extractului din această rădăcină, a comunicat următoarele rezultate:„Panax ginseng este sigur și reduce oboseala, îmbunătățește calitatea vieții, pofta de mâncare, și calitatea somnului.” La acest studiu au participat nu mai puțin de 6 instituții de profil, oncologie, medicină generală, îngrijiri paliative din SUA, statul Texas.

Studiul efectuat la Departamentul de farmacologie al Facultății de Medicină din Chongqing, China, pune în evidență proprietățile antitumorale și recomandă extractul din ginseng ca adjuvant în tratamentul cancerului de colon.

Divizia de Biologie a Cancerului de la Centrul Național al Cancerului din Coreea de Sud a recomandat în urma unui studiu pe celule de cancer de sân extractul din ginseng ca un puternic tratament curativ și preventiv în cancerul de sân.

A fost evidențiat chiar și rolul preventiv pentru mai multe tipuri de cancer în urma consumului acestui extract în mai multe studii de caz efectuate în Coreea de Sud la Universitatea de Medicină din Pusan, secția de Medicină Preventivă. În aceste studii a fost evidențiat rolul de reducere a proliferării celulelor tumorale și de inhibare a proceselor neoplazice.

Oncoforte - cel mai puternic aliat în lupta cu cancerul

Comandaţi Acum! >     Livrarea Gratuită

Bibliografie:

1.www.hindawi.com

 1. Gray SL, Lackey BR, Tate PL, et al: Mycotoxins in root extracts of American and Asian ginseng bind estrogen receptors alpha and beta. Exp Biol Med (Maywood) 229(6):560–568, 2004.
 2. Kim HG, Cho JH, Yoo SR, et al. Antifatigue effects of Panax ginseng C.A. Meyer: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial.PLoS One. 2013 Apr 17; 8 (4): e61271.4. Wang X, Sakuma T, Asafu-Adjaye E, et al: Determination of ginsenosides in plant extracts from Panexginseng and Panexquinquefolius L. by LC/MS/MS. Anal Chem71(8):1579–1584, 1999.
 3. He BC, Gao JL, Luo X, et al. Ginsenoside Rg3 inhibits colorectal tumor growth through down-regulation of Wnt / β-catenin signaling. Int J Oncol. 2011 Feb; 38 (2): 437-45.
 4. Kang JH, Song KH, Woo JK, et al. Ginsenoside Rp1 from Panax ginseng exhibits anti-cancer activity by Down-regulation of IGF-1R / Akt Pathway in Breast Cancer Cells. Plant Foods Hum Nutr. 2011 Jul 12.
 5. Cui Y, Shu XO, Gao YT, et al. Association of ginseng use with survival and quality of life among breast cancer patients. Am J Epidemiol 2006; 163: 645-53.
 6. Shin HR, Kim JY, Yun TK, Morgan G, Vainio H. The cancer-preventive potential of panax ginseng: a review of human and experimental evidence. Cancer Causes Control 2000; 11: 565-76.
 7. www.ncbi.nlm.nih.gov
 8. He BC, Gao JL, Luo X, et al. Ginsenoside Rg3 inhibits colorectal tumor growth through down-regulation of Wnt / β-catenin signaling. Int J Oncol. 2011 Feb; 38 (2): 437-45.
 9. Kang JH, Song KH, Woo JK, et al. Ginsenoside Rp1 from Panax ginseng exhibits anti-cancer activity by Down-regulation of IGF-1R / Akt Pathway in Breast Cancer Cells. Plant Foods Hum Nutr. 2011 Jul 12.
 10. Shin HR, Kim JY, Yun TK, Morgan G, Vainio H. The cancer-preventive potential of panax ginseng: a review of human and experimental evidence. Cancer Causes Control 2000; 11: 565-76.

6 Comments

 1. Ginsengul este foarte bun in multe boli. Eu imi fac ceai din ginseng de o saptamana, in fiecare seara, si deja ma simt mai bine. Am comandat si Oncoforte, abia astept sa vad rezultatele.

  1. Varianta de tratament cu ceai este cea mai puțin eficientă, pentru că prin fierbere sau infuzare se pierd multe principii active, și nici nu se dizolvă toate în apă. Pulberea din rădăcină prezentă în Oncoforte este forma biodisponibilă. Cu siguranță, Oncoforte vă va aduce o mulțime de beneficii. Multă sănătate!

 2. Stie cineva daca ginsengul are proprietati antitumorale? Ma gandesc sa cumpar Oncoforte, dar ma intreb daca si ingredientele luate separat ajuta.

  1. Cu siguranță ne-ar bucura și interacțiunea altor vizitatori, care să vă răspundă la întrebare. Puteți vedea și în articol câteva linkuri către studiile care confirmă acest lucru. Da, printre proprietățile ginsengului se numără și aceea de antitumoral sau de energizant al celor care bolnavi fiind de cancer, inevitabil suferă de o scădere a vitalității și energiei. Oncoforte conține un mix de ingrediente în proporții adecvate, astfel ca să nu existe riscul supradozării, și în plus să fie activate acțiuni sinergice ale tuturor ingredientelor. Luata separat, costul ar putea să fie comparabil sau mai mare, dar va exista riscul consumului exagerat de antioxidanți. Puteți începe cu Oncoforte, și dacă după 2-3 luni rezultatele vă vor mulțumi, nu mai trebuie să vă bateți capul cu alte combinații. Multă sănătate și energie!

 3. am incercat Oncoforte si pot spune ca sunt extrem de multumita de rezultat. incercati, n-aveti ce pierde!

  1. Mulțumim de aprecieri. Poate veți recomanda și altor persoane, înainte de a se ajunge la situații limită. Oncoforte este de ajutor oricui. Vă dorim multă sănătate!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*