admin/ December 2, 2017/ Ingrediente/ 6 comments

ONCOFORTE – Quercitina, flavonoid extras din plante

Descriere – răspândire în natură, istorie – Quercitina

QuercitinaQuercitina este un polifenol din plante, din grupul flavonoidelor, care se găseşte în multe fructe, legume, frunze și boabe. Poate fi folosit ca ingredient suplimentar în remedii naturale, băuturi sau alimente, pentru îmbunătățirea calităților nutritive sau terapeutice ale acestora.

Numele a fost folosit încă din 1857 și este derivat din quercetum (pădurea de stejar).

Leguma cu cea mai mare cantitate de quercitină este ceapa roșie, dar din păcate, în bucătărie se aruncă porțiunea cu cea mai mare concentrație, respectiv partea dinspre rădăcini și foile exterioare. De asemenea, prin prepararea termică a legumelor și fructelor se distruge structura chimică a quercitinei, astfel că aportul suplimentar în preparate ca Oncoforte® este mai mult decât benefic.

Proprietăţi terapeutice – Quercitina

Flavonoidele, printre care și quercetina, sunt antioxidanți puternici. Aceste flavonoide anihilează particulele cunoscute sub numele de radicali liberi, care distrug membranele celulare, modifică ADN-ul, provocând mutații și chiar conducând la moartea celulelor. Antioxidanții pot neutraliza radicalii liberi şi pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unor daune provocate de radicalii liberi în celule. Printre aceste daune se numără și mutațiile suferite de celulele care ajung să se multiplice necontrolat, transformându-se în tumori. Printre cele mai evidente beneficii pentru sănătate ale quercitinei se numără cele observate în:

 • Artrita reumatoidă, inflamație celulară, mai ales împreună cu vitamina C (4)
 • Alergii, astm bronşic
 • Prostatită, cistita interstiţială
 • Afecţiuni cardiovasculare (5)
 • Cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată, cancer ovarian, cancer de plămâni

Studii ştiinţifice – Quercitina

Un foarte amplu studiu dedicat eficienței flavonoidelor în general și asupra quercitinei în special, a fost menționat în siteul Bibliotecii Medicale din S.U.A. (1) Acest studiu, efectuat în colaborare, de cercetători din SUA și Italia, a pus în evidență caracteristici foarte importante ale quercitinei, cu rezultate promițătoare obținute în evaluarea efectelor biologice ale quercitinei atât asupra cancerului, cât și asupra celulelor normale: toxicitatea ridicată a quercitinei pentru celulele canceroase, împreună cu caracteristica de a exercita efecte antiproliferative și proapoptotice asupra celulelor normale numai la concentrații ridicate sunt aspecte cruciale în domeniul cercetării împotriva cancerului, al cărui scop important este identificarea medicamentelor care ucid selectiv celulele tumorale fără a afecta celulele normale.

În descrierea acțiunii quercitinei aflată pe siteul Memorial Sloan Kettering Cancer Center (2) putem citi că aceasta are efecte antiinflamatorii chemopreventive. Studiile efectuate pe animale au arătat capacitatea sa de a potența efectele antitumorale ale doxorubicinei în celulele de cancer hepatic, protejând în același timp celulele hepatice normale.

Acțiunile antioxidante și antitumorale ale combinației de quercitină din sâmburi de struguri la care s-au adăugat vitamina C și vitamina E, au fost dovedite ca fiind cea mai eficientă formulă aleasă de grupul de cercetători a două universități din Spania și Portugalia care au publicat rezultatele studiului recent efectuat în 2017. (3) Subliniem că formula atent studiată, încă de mulți ani, a suplimentului Oncoforte® conține toate cele 4 ingrediente enumerate mai înainte, în proporțiile optime.

Oncoforte - cel mai puternic aliat în lupta cu cancerul

Comandaţi Acum! >     Livrarea Gratuită

Bibliografie:

1.www.ncbi.nlm.nih.gov

2.www.mskcc.org

3.New grape stems’ isolated phenolic compounds modulate reactive oxygen species, glutathione, and lipid peroxidation in vitro: Combined formulations with vitamins C and E. Queiroz M, Oppolzer D, Gouvinhas I, Silva AM, Barros AIRNA, Domínguez-Perles R. Fitoterapia. 2017 Jul;120:146-157. doi: 10.1016/j.fitote.2017.06.010. Epub 2017 Jun 16.

4.Askari G, Ghiasvand R, Feizi A, Ghanadian SM, Karimian J. The effect of quercetin supplementation on selected markers of inflammation and oxidative stress. J Res Med Sci. 2012 Jul;17(7):637-41.

5.Chen YW, Chou HC, Lin ST, et al. Cardioprotective Effects of Quercetin in Cardiomyocyte under Ischemia/Reperfusion Injury. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:364519.

        

6 Comments

 1. Am incercat diferite produse bazate pe quercitina si chiar are rezultate antioxidante foarte bune. Il recomand tuturor celor care isi doresc un tratament rapid si usor. Produsul este foarte bun si ofera rezultate satisfacatoare.

  1. Doamna Sebes,
   Doar rezultate satisfăcătoare?…Glumesc, după 2-3 luni de consum veți fi uimită de schimbări.
   Vă dorim multă sănătate!
   Cu stimă,
   Echipa Oncoforte

 2. Va multumesc pentru acest produs, sunt foarte multumita de el. fac tratamentul de o luna si ma simt mult mai bine, mai usoara si mai sanatoasa. L-am recomandat si vecinelor mele si unele dintre ele chiar l-au incercat. Il recomand si cititorilor dumneavoastra din toata inima. Nu veti regreta nici o secunda ca l-ati cumparat.

  1. Doamna Laus,
   Vă mulțumim pentru aprecieri și recomandarea către cunoscuți. Continuați să consumați Oncoforte cel puțin 3-4 luni și vă rugăm să ne țineți la curent cu evoluția.
   Multă sănătate!

   Cu stimă,
   Echipa Oncoforte

 3. Chiar daca nu ar face ce spune, Oncoforte tot ar fi un supliment alimentar ideal, datorita ingredientelor sale. Din fericire, rezultatele sale sunt intocmai cu recomandarile, asa ca incercati-l macar de test: are sa va faca sa va simtiti mai bine.

  1. Mulțumim pentru comentariul frumos. Într-adevăr, compoziția complet naturală și atât de complexă a Oncoforte aduce multe beneficii.
   Noi consumăm multe suplimente alimentare, și cu toate acestea, Oncoforte face parte din consumul regulat sau periodic al membrilor echipei sau al cunoscuților.
   Vă dorim multă sănătate și vitalitate!
   Cu stimă,
   Echipa Oncoforte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*