admin/ October 14, 2017/ Ingrediente/ 2 comments

Oncoforte – Grifola frondosa

Descriere – origine, botanică, istorie Maitake

Grifola frondosa, cunoscută și ca ciuperca dansatoare, sau găina pădurii, dar cel mai des sub numele maitake, este originară din China și nord-estul Japoniei, dar și din America de Nord. Se dezvoltă sub formă de clustere (ciorchini) la baza copacilor, în special a stejarilor. Este considerată ciupercă terapeutică în medicina tradițională chineză și japoneză. Este consumată în cantități mari în Japonia, iar popularitatea în bucătăria occidentală este în creștere.

Proprietăți terapeutice Maitake

Ciupercile terapeutice maitake conțin substanțe numite beta glucani, polizaharide cercetate pentru capacitatea lor de a modula funcționarea sistemului imunitar. Fracția D, un extract de beta glucan din ciupercile maitake, a fost testată în numeroase studii clinice, datorită capacității sale de a activa imunitatea. Motivul pentru care maitake posedă o eficacitate atât de mare este abilitatea acestei ciuperci de a stimula, de a activa globulele albe ale sistemului imunitar, care sunt armele organismelor noastre în lupta împotriva cancerului și a bolilor infecțioase.

Tot din aceleași motive pentru care maitake poate ajuta la protecția împotriva cancerului, aceasta joacă de asemenea, un rol esențial în susținerea sănătății sistemului imunitar. Grifola frondosa conține polizaharide importante care, așa cum s-a menționat anterior, ajută la creșterea activității anumitor celule ale sistemului imunitar, cum ar fi celulele T, celulele B, macrofagele și celulele ucigașe naturale. În cele din urmă, polizaharidele din ciuperca maitake acționează ca regulatori ai sistemului imunitar. Avantajul de a avea toate ingredientele cu acțiuni complementare în  Oncoforte® vă scapă de grijile dozării sau ale corelării acțiunilor care pot deveni greu de anticipat în cazul consumului separat de diferite remedii. 

Multe ciuperci medicinale sunt cunoscute pentru efectele lor imunomodulatoare, iar maitake nu face excepție. Procesul de imunomodulare este acea acțiune de optimizare, fie de stimulare, fie de temperare ori stabilizare a sistemului imunitar, în funcție de circumstanțe. De exemplu, stimularea sistemului imunitar este necesară în cazurile de infecție virală sau bacteriană. Temperarea activității sistemului imunitar poate fi de dorit atunci când se întâlnesc efectele bolilor autoimune. S-a arătat că beta-glucanii din ciupercile maitake joacă un rol-cheie în procesul imunomodulator. Pe lângă toate aceste proprietăţi de reglare a imunităţii, maitake mai este recomandată de medicina tradiţională sau de studiile care i-au subliniat beneficiile în următoarele probleme de sănătate:

  • Diabet. Efect hipoglicemiant (Reducerea glicemiei)(1)(2)
  • Inducerea ovulației la pacientele cu sindromul ovarelor polichistice(3)
  • Boala inflamatorie intestinală(6)

Studii ştiinţifice – Maitake

Ciuperca maitake este cel mai bine cunoscută pentru proprietățile sale de combatere a cancerului. În 2009, un studiu pe pacienți cu cancer în stadiul 1 și 2 a fost efectuat de Memorial Sloan-Kettering Cancer Center și a arătat că extractul de maitake modulează activitatea sistemului imunitar al pacientelor cu cancer de sân. Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Cancer Research and Clinical Oncology.(4)

Foarte important de reținut este faptul că extractul de maitake are un foarte bun efect de reducere a efectelor toxice ale chimioterapiei. Acesta a fost pus în evidență de studiul efectuat de către Laboratorul de Imunologie, Departamentul de Oncologie al Universității Cornell din New York.(5)

Într-un studiu clinic, 1,3 beta glucan, fracția D a fost administrat pacienților cu cancer fără a se administra și terapiile convenționale cum ar fi chimioterapia sau radioterapia. Ca rezultat, creșterea tumorilor metastatice a încetinit, markerii tumorali au scăzut și activitatea celulelor killer naturale a crescut (celulele ucigașe naturale sunt celulele sistemului imunitar care joacă un rol în inducerea apoptozei, moartea celulelor tumorale). Aceste rezultate au fost observate la toți pacienții.(7)

Un alt studiu a arătat că prin activarea celulelor NK (natural killer), maitake a inhibat dezvoltarea cancerului de colon, de plămân și de piele (melanom). S-a demonstrat, de asemenea, activarea celulelor T-helper care joacă un rol important în modularea sistemului imunitar și favorizarea altor celule ale sistemului imunitar să-și desfășoare activitatea de luptă împotriva cancerului și a unor agenți patogeni externi.

Un studiu clinic efectuat în Japonia a investigat eficacitatea administrării unei combinații de MDF(Maitake D-fraction) și pulbere de maitake la 36 de pacienți cu cancer care aveau vârsta cuprinsă între 22 și 57 de ani și care se aflau în stadiile II-IV. Regresia cancerului sau ameliorarea semnificativă a simptomelor au fost observate la 11 din 16 paciente cu cancer mamar (68,8%); 7 din 12 pacienți cu cancer hepatic (58,3%); și 5 din 8 pacienți cu cancer pulmonar (62,5%).

Alte studii au arătat că fracția D beta glucan poate induce moartea celulară (procesul menționat sub numele de apoptoză) în celulele cancerului de sân și în celulele de carcinom renal avansat. În plus, s-a demonstrat că fracția D reduce creșterea numărului de celule tumorale în cancerul vezicii urinare și a fost observată, de asemenea, în remisia cancerului vezicii urinare.

Așa cum se procedează în cele mai multe protocoale de vindecare, poate fi util să se combine cu alte substanțe terapeutice pentru un efect maxim. Maitake este adesea consumată cu vitamina C (în compoziția Oncoforte se află în proporția optimă), care a fost bine studiată pentru capacitatea sa de a ucide celulele canceroase. Există chiar studii care au arătat că nivelurile ridicate de vitamina C, administrate intravenos, distrug cancerul fără a afecta celulele sănătoase. Un studiu realizat in vitro utilizând atât extractul de maitake bioactiv, cât și vitamina C au oferit cercetătorilor speranța pentru o alternativă potențială la terapia convențională a cancerului hepatic.(8)

Alte studii de laborator care implică maitake D-Fraction (MDF), o formă standardizată de ciupercă de maitake conținând grifolan – un important polizaharid beta-glucan, prezintă dovezi ale valorii terapeutice a MDF. Ea prezintă activitate anti-cancer, are capacitatea de a bloca creșterea tumorilor maligne și de a stimula funcția imună a șoarecilor cu cancer.

Un studiu publicat în Townsend Letter for Doctors and Patients, în umărul din Feb / Mar 1996, care a implicat 165 de persoane cu cancer în stadii avansate, a folosit MDF (beta-glucan maitake D-Fraction). Acest extract de maitake a fost eficient împotriva leucemiei, precum și a cancerului osos și a cancerului de stomac.

Comandaţi Acum! >              Livrarea Gratuită

Bibliografie:

1.Konno S, et al. A possible hypoglycaemic effect of maitake mushroom on Type 2 diabetic patients. Diabet Med 2001 Dec;18(12):1010

2.Hong L, Xun M, Wutong W. Anti-diabetic effect of an alpha-glucan from fruit body of maitake (Grifola frondosa) on KK-Ay mice. Pharm Pharmacol. 2007 Apr;59(4):575-82.

3.Chen JT, Tominaga K, Sato Y, Anzai H, Matsuoka R. Maitake mushroom (Grifola frondosa) extract induces ovulation in patients with polycystic ovary syndrome: a possible monotherapy and a combination therapy after failure with first-line clomiphene citrate. J Altern Complement Med. 2010 Dec;16(12):1295-9.

4.A phase I/II trial of a polysaccharide extract from Grifola frondosa (Maitake mushroom) in breast cancer patients: immunological effects. Deng G, Lin H, Seidman A, Fornier M, D’Andrea G, Wesa K, Yeung S, Cunningham-Rundles S, Vickers AJ, Cassileth B. J Cancer Res Clin Oncol. 2009 Sep;135(9):1215-21. doi: 10.1007/s00432-009-0562-z. Epub 2009 Mar 1.

5.Lin H, de Stanchina E, Zhou XK, et al. Maitake beta-glucan promotes recovery of leukocytes and myeloid cell function in peripheral blood from paclitaxel hematotoxicity. Cancer Immunol Immunother. 2010 Jun;59(6):885-97.

6.Lee JS, Park SY, Thapa D, et al. Grifola frondosa water extract alleviates intestinal inflammation by suppressing TNF-alpha production and its signaling. Exp Mol Med. 2010 Feb 28;42(2):143-54.

7.Masuda Y, Murata Y, Hayashi M, Nanba H. Inhibitory effect of MD-Fraction on tumor metastasis: involvement of NK cell activation and suppression of intercellular adhesion molecule (ICAM)-1 expression in lung vascular endothelial cells. Biol Pharm Bull 2008 Jun;31(6):1104-8.

8.Synergistic Apoptotic Effect of D-Fraction From Grifola frondosa and Vitamin C on Hepatocellular Carcinoma SMMC-7721 Cells.Zhao F, Wang YF, Song L, Jin JX, Zhang YQ, Gan HY, Yang KH.Integr Cancer Ther. 2017 Jun;16(2):205-214. doi: 10.1177/1534735416644674. Epub 2016 May 5

9.www.ncbi.nlm.nih.gov

10.www.mskcc.org

2 Comments

  1. Nu stiam ca aceasta ciuperca terapeutica are si beneficii impotriva cancerului. Apreciez ca ati publicat acest articol foarte documentat si ma bucur ca am descoperit acest produs care poate ajuta multi oameni in suferinta. Spuneti- mi va rog daca acest produs poate fi consumat si preventiv. Cu stima , Aurica

    1. Cancerul este o boală degenerativă rezultată în urma multor ani de disfuncții celulare, care au mai multe cauze, de la poluare și alimentație, până la stres și imunitate scăzută. O creștere a imunității cu ajutorul acestui produs, și o îmbunătățire a funcțiilor celulare poate fi de mare ajutor. Este ideal să faceți o cură de 3 luni, măcar o dată la 2 ani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*