admin/ October 14, 2017/ Ingrediente/ 4 comments

Oncoforte –  Ganoderma lucidum – Reishi

Descriere – origine, botanică, istorie Reishi

Ciuperca Ganoderma lucidum, cunoscută și sub numele de Reishi sau Lingzhi face parte dintr-o categorie de ciuperci care cresc pe lemn și include aproximativ 80 de specii, multe din regiunile tropicale. Datorită utilizării lor extinse în medicina tradițională asiatică, de peste 2000 de ani, și a potențialului lor terapeutic, ele sunt un gen foarte important din punct de vedere economic. 

Ganoderma lucidum, și rudele sale apropiate, au originea în pădurile sălbatice din nordul-estul Chinei. Aceste specii de ciuperci au acum o distribuție la nivel mondial atât în regiuni geografice tropicale, cât și în zone geografice temperate, crescând ca paraziți pe o mare varietate de copaci. Specii similare de Ganoderma au fost găsite și în jungla Amazonului.  În natură, reishi crește la baza copacilor de foioase, în special artar. Doar doi sau trei din 10.000 de copaci de vârstă înaintată vor dezvolta pe trunchiul lor ciuperca reishi, prin urmare, forma sa sălbatică este extrem de rară. Astăzi, reishi este cultivată efectiv pe lemn de esență tare sau pe rumeguș. 

Compoziție fitochimicale și nutrienți – Reishi

Timp de secole, speciile diferite de  Ganoderma au fost folosite ca medicamente tradiționale în multe părți ale Asiei. Aceste specii sunt deseori etichetate eronat ca fiind Ganoderma lucidum, deși testele genetice au arătat că acestea sunt împărțite în mai multe specii, cum ar fi Ganoderma lingzhi, G. multipileum și G. sichuanense. Mai multe specii de Ganoderma conțin mulți compuși bioactivi (~ 400), cum ar fi triterpenoidele și polizaharidele, care sunt probabil compușii care fac din ele remedii ale medicinei tradiționale. Ganoderma lucidum conține un grup de triterpeni, numiți acizi ganoderici, care au o structură moleculară similară hormonilor steroizi. De asemenea, conține și alți compuși găsiți adesea în materiale fungice, inclusiv polizaharide (cum ar fi beta-glucan), cumarină, manitol și alcaloizi. Sterolii izolați din ciuperca reishi includ ganoderol, acid ganoderenic, ganoderiol, ganodermanontriol, lucidadiol și ganodermadiol. Proteine imunomodulatoare fungice (FIP) sunt ingrediente bioactive care au proprietăți de construcție în sistemul imunitar.

Proprietăți terapeutice – Reishi

Majoritatea furnizorilor de servicii de îngrijire medicală instruiți la nivel convențional nu știu nimic sau aproape nimic despre nutriție, remedii fito-terapeutice și ciuperci.

Așa cum spunea și micologul de renume mondial Paul Stamets, “din cele 140.000 de specii de ciuperci care formează regnul fungi, știința cunoaște doar 10 procente.” Este mare păcat, atunci când înțelegeți că multe ciuperci sunt printre cele mai puternice medicamente naturale de pe planetă.

Din fericire, există mulți oameni de știință care iau serios în calcul multiplele beneficii pentru sănătate oferite de regnul vegetal – în special în ceea ce privește ciuperca reishi. Aceasta este cunoscută de mult timp pentru calitățile sale imuno-modulatoare și anti-îmbătrânire. Aceste proprietăți fac din ciuperca reishi un luptător de frunte împotriva cancerului.

Este foarte important de avut în vedere faptul că nu toate suplimentele ce conțin reishi beneficiază de rezultatele pe care studiile le-au pus în evidență. Doar suplimentele obținute cu extracte standardizate certificate (în special de miceliu) pot duce la obținerea în câteva luni a unor rezultate pe care consumatorii obișnuiți ai acestor ciuperci le obțin în timpul întregii vieți. Combinarea cu extracte din alte ciuperci terapeutice și plante cu acțiuni compatibile și conjugate cu ale reishi face din Oncoforte soluția ideală de valorificare maximă a acestor calități terapeutice.

Cancerul este el însuși o provocare cu care sistemul imunitar se confruntă la cote maxime. Atacurile patogene secundare venite din mediu, cum ar fi virusurile și bacteriile, îl fac pe bolnavul de cancer extrem de vulnerabil la aceste atacuri. Orice suport suplimentar al sistemului imunitar este binevenit în lupta cu cancerul.

Ciuperca Ganoderma lucidum este unul dintre cele mai eficiente imuno-modulatoare cunoscute. Aceasta nu înseamnă că stimulează sistemul imunitar, ci că îl reglează. Compușii chimici prezenți în reishi, în special polizaharidele, joacă un rol important în susținerea funcțiilor generale ale sistemului imunitar. Triterpenoidele, adenozinele și acidul ganoderic sunt doar câțiva dintre acești compuși care fac atât de benefică acțiunea reishi în afecțiuni cum ar fi:

 • Cancerul
 • Hepatitele (3)
 • Diabetul (4)
 • Nefritele (5)
 • Hipertensiunea 
 • Astmul
 • Alergiile
 • Ateroscleroza
 • Boli autoimune (6)

Iată deci, o mulțime de motive pentru a o include în compoziția Oncoforte® împreună cu alte 25 de ingrediente  

Comandaţi Acum! >    Livrarea Gratuită

Studii științifice – Reishi

Chiar Biblioteca Națională Medicală din S.U.A. găzduiește rezultatele a nenumărate studii care pun în evidență acțiunile antitumorale și anticancerigene ale extractelor de reishi, în special beta-glucanul, care este singurul extract natural cu studii clinice care arată eficiența în lupta cu cancerul.(1)

Reishi, numită și ciuperca nemuririi, a fost administrată în mod tradițional în toată Asia timp de secole ca tratament al cancerului.

Ganoderma lucidum prezintă o acțiune anticancerigenă atât când este consumată singură cât și în combinație cu chimioterapia și radioterapia. Mai mult decât atât, protejează împotriva efectelor adverse ale radioterapiei (Pillai et al., 2010)(7).

Efectele extractelor de Ganoderma lucidum asupra creșterii liniei celulare a carcinomului colorectal uman au fost investigate, și s-a demonstrat scăderea viabilității acestor celule tumorale.(8)

Rezultatele unui studiu efectuat de doctorii Chen și Zhong în 2011 au evidențiat inhibarea invaziei tumorale și a metastazelor de către acidul ganoderic T, un triterpenoid din Ganoderma lucidum. Acidul ganoderic T a promovat agregarea celulară, a inhibat adeziunea celulară. S-a constatat că extractul de reishi posedă o citotoxicitate remarcabilă asupra celulelor cancerului de colon.

S-au dovedit a fi foarte promițătoare rezultatele unui studiu care au arătat că extractul de reishi oprește dezvoltarea celulelor tumorale în cancerul de sân, deși nu este înțeles încă mecanismul prin care se întâmplă acest lucru.(9)

Cancerul ovarian a fost subiectul unui studiu cu extract de reishi. Acțiunea acestuia a dovedit într-un mod fără putință de tăgadă că reishi este un adjuvant demn de luat în seamă în special în scop preventiv.(10) 

Alte studii arată acțiunea anticancerigenă a diferitelor extracte de reishi în cancer de plămâni, în cancer cervical sau în cancer de sân. Suficiente motive pentru a da click pe butonul de mai jos 

Comandaţi Acum! >                Livrarea Gratuită

Bibliografie:

1.www.ncbi.nlm.nih.gov

2.www.mskcc.org

3.Jin H, Jin F, Jin JX, et al. Protective effects of Ganoderma lucidum spore on cadmium hepatotoxicity in mice. Food Chem Toxicol. 2013 Feb;52:171-5.

4.Chu TT, Benzie IF, Lam CW, et al. Study of potential cardioprotective effects of Ganoderma lucidum (Lingzhi): results of a controlled human intervention trial. The British journal of nutrition. 2012 Apr;107(7):1017-27.

5.Shieh YH, Liu CF, Huang YK, et al. Evaluation of the hepatic and renal-protective effects of Ganoderma lucidum in mice. Am J Chin Med. 2001;29(3-4):501-7.

6.Chen HS, Tsai YF, Lin S, et al. Studies on the immuno-modulating and anti-tumor activities of Ganoderma lucidum (Reishi) polysaccharides. Bioorg Med Chem. Nov 1 2004;12(21):5595-5601.

7.Pillai TG, John M, Sara Thomas G. Prevention of cisplatin induced nephrotoxicity by terpenes isolated from Ganoderma lucidum occurring in Southern Parts of India. Exp Toxicol Pathol. 2011 Jan;63(1-2):157-60.

8.Oka S, Tanaka S, Yoshida S, et al. A water-soluble extract from culture medium of Ganoderma lucidum mycelia suppresses the development of colorectal adenomas. Hiroshima J Med Sci. Mar 2010;59(1):1-6.

9.Zhang Y. Biochem Biophys Res Commun. 2017 Jul 8;488(4):679-684. doi: 10.1016/j.bbrc.2017.04.086. Epub 2017 Apr 17.

10.Hsieh TC, Wu JM. Int J Mol Med. 2011 Dec;28(6):1065-9. doi: 10.3892/ijmm.2011.788. Epub 2011 Sep 1.

 

4 Comments

 1. Am consumat multă cafea cu ganoderma , recunosc că nu am văzut prea mari beneficii. Pentru prima oară văd informația referitoare la miceliul de ciupercă , la extractul standardizat . Vreau să încerc acest tratament, deoarece am serioase probleme de sănătate .

  1. Dacă ați fi citit cu atenție eticheta de pe cafeaua cu „ganoderma” ați fi văzut că este doar „aromă de ganoderma”. Co Oncoforte aveți garanția unui produs realizat în SUA, într-o unitate de producție cu toate certificările cerute de cele mai înalte standarde. Produsul poate susține o mulțime de funcții ale organismului și poate asigura beneficii pe multiple probleme. Vă mulțumim pentru interes și vă dorim multă sănătate.

 2. O ciuperca cu numeroase beneficii pentru sanatate , am auzit ca reishi reface functiile ficatului si pancreasului. Este adevărat?

  1. Bună ziua Adina,
   Într-adevăr, ciuperca Reishi, utilizată ca remediu terapeutic natural de mii de ani, are și aceste proprietăți regenerante pentru funcțiile hepatice și pancreatice. Dacă vă hotărâți să comandați Oncoforte vă veți bucura și acțiunile celorlalte 25 de ingrediente împreună cu reishi.
   Multă sănătate!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*