VITAMINA C

Vitamina C- Oncoforte

Oncoforte – VITAMINA C

Descriere – răspândirea în natură, istorie – Vitamina C

Cunoscută și sub numele de acid L-ascorbic, vitamina C este o vitamină solubilă în apă, prezentă în mod natural în plante și sintetizată doar de puține mamifere. Oamenii nu pot sintetiza această vitamină, fiind asimilată în organism doar prin alimentație, dar este o componentă indispensabilă, un antioxidant puternic.

De-a lungul istoriei, beneficiile plantelor folosite ca alimente pentru supraviețuirea în timpul asediilor și a voiajelor lungi au fost recomandate de multe personalități luminate.

John Woodall, primul chirurg al „Companiei Britanice a Indiilor de Est”, recomanda folosirea sucului de lămâie ca aliment pentru prevenirea și vindecarea scorbutului.

Scriitorul olandez Johann Bachstrom din Leyden, nota în 1874 că “scorbutul este datorat doar abstinenței de la legume și fructe proaspete, cauza primară a acestei boli.”

Organismul uman nu poate stoca vitamina C, deoarece este solubilă în apă și este ușor de eliminat, spre deosebire de alte elemente nutritive solubile în grăsimi, care pot fi stocate și utilizate ulterior.

Prin urmare, singura cale de a obține vitamina C este printr-o dietă bogată în alimente ce conțin această vitamină.

Vitamina C naturală a fost descoperită și izolată pentru prima dată de către cercetătorul maghiar Albert Szent-Györgyi.

Vitamina C este un antioxidant puternic, care neutralizează radicalii liberi, împiedicând procesul de oxidare, de îmbătrânire a celulei, eliminând efectele dăunătoare ale radicalilor liberi asupra pielii și țesuturilor.

Cum obții suficientă vitamină C din alimente?

Vitamina C este un component principal al multor fructe și legume, cum ar fi: merele, sparanghelul, fructele de pădure, strugurii, broccoli, varza, pepenele galben, conopida, lămâile, portocalele, kiwi, ardeiul roșu, spanacul, castraveții, pătrunjelul verde, cartofii și roșiile.
Prepararea alimentelor la temperaturi scăzute este o cerință pentru ca vitamina C să rămână intactă.

Care sunt semnele unui deficit de vitamina C ?

Simptomele deficienței includ oboseală, slăbiciune musculară, dureri articulare și musculare, gingii sângerânde sau erupții cutanate. Deficiența prelungită poate provoca scorbut, o boală rară dar potențial severă.

Compoziție chimică – Vitamina C

Acidul L- ascorbic este un acid organic cu proprietăți antioxidante. Apare sub forma unei pudre sau unor cristale albe spre galben deschis.

Vitamina C obținută din surse naturale este esențială vieții, cu rol în producerea de glucocorticosteroizi, implicați în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic, este responsabilă de producerea anumitor neurotransmițători care permit transmisia influxului nervos, de producerea unor aminoacizi, și cu rol în neutralizarea radicalilor liberi , în reacții imunologice, și facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv.

Proprietăți terapeutice – Vitamina C

Beneficiile vitaminei C includ prevenirea și tratarea scorbutului, a răcelii obișnuite, a astmului, a toxicității și a cancerului.(1)

Ajută la stimularea sistemului imunitar, la scăderea hipertensiunii, la vindecarea cataractei, la combaterea accidentului vascular cerebral, la menținerea elasticității pielii, la vindecarea rănilor. Este, de asemenea, un adjuvant prețios în diabetul de tip 2 prin contribuția la reglarea glicemiei și a colesterolului. (3)

Un raport al dr. Johns Hopkins arată că doze mari de vitamina C pot scădea tensiunea arterială, deoarece vitamina C acționează ca un diuretic și face ca rinichii să elimine mai mult sodiu și apă din organism, ameliorând presiunea asupra pereților vaselor de sânge.

Potrivit unui alt studiu, doza mare de vitamina C administrată intravenos poate fi eficientă în tratarea alergiilor, sau a infecțiilor precum rujeola, herpesul, oreionul și pneumonia virală, deoarece vitamina C este un antioxidant, combate radicalii liberi nocivi și ajută la tratarea infecțiilor virale.

Dovezi preliminare sugerează că vitamina C poate îmbunătăți vindecarea rănilor la pacienții cu arsuri grave. Acțiunea antioxidantă a vitaminei C ajută la tratarea leziunilor, susținând creșterea țesuturilor și a pielii.

Vitamina C joacă un rol cheie în producerea de neurotransmițători, cum ar fi norepinefrina, care îmbunătățește starea de spirit a unei persoane și este esențială pentru buna funcționare a creierului. Această proprietate mai poate proteja împotriva bolii Alzheimer. (5)

Imunitatea este un alt beneficiu important al acestei vitamine. Vitamina C este cunoscută pentru contribuția sa la întărirea sistemul imunitar și pentru stimularea producerii de celule albe în organism.

Pe baza studiilor s-a arătat că acidul L-ascorbic contribuie la încetinirea creșterii celulelor canceroase în cancerul de prostată, pancreas, ficat și colon.

Cercetătorii au arătat că un consum ridicat de legume și fructe proaspete are legătură cu un risc redus pentru diferite tipuri de cancer.

Vitamina C combate dramatic daunele oxidative cauzate de fumat și expunerea la fumul de tutun.  Activitatea antoxidanților este potențată de prezența moleculelor de semnalizare redox.

Studii clinice – Vitamina C

Speciile reactive de oxigen (radicalii liberi)sunt dăunătoare în cazul în care echilibrul redox celular este afectat. Ele contribuie la deteriorarea ADN-ului, acțiune care reprezintă primul pas în transformarea celulelor sănătoase în celule tumorale. Alegerea unui stil de viață sănătos, cu exerciții fizice, fără fumat și consum excesiv de alcool, duce la reducerea speciilor reactive de oxigen, care distrug țesuturile.

Cercetătorii de la Weill Cornell Medicine din New York au investigat ca terapie alternativă administrarea de vitamină C în unele forme de cancer. Pentru cancerul de colon s-a dovedit a fi un real progres la pacienții care făceau chimioterapie, prin eliminarea reacțiilor adverse. Rezultate asemănătoare au obținut cercetătorii de la mai multe universități din Japonia într-un studiu din 2015. (4)

Linus Pauling, biochimist la Universitatea de Stat din Oregon, câștigător al Premiului Nobel, a evidențiat multiple utilizări ale vitaminei C în medicina modernă, a arătat eficacitatea unor doze mari de vitamină C folosită ca tratament intravenos pentru cancer sau ajutorul pe care îl acordă în prevenirea debutului bolilor cardiovasculare, inhibând formarea leziunilor pe pereții vaselor de sânge prin scăderea producției de lipoproteină-a în sânge.

Una dintre cele mai mari nenorociri ale evoluției umane, a explicat Pauling, a fost atunci când strămoșii omului au pierdut capacitatea de a produce această vitamină. Institutul National al Cancerului recunoaște, pe baza studiilor de laborator, că vitamina C este capabilă să contribuie la încetinirea creșterii celulelor canceroase în prostată, pancreas, ficat și colon.

Un studiu efectuat de către mai multe universități și institute pentru cercetarea cancerului din Coreea de Sud a arătat reducerea efectelor adverse ale radioterapiei în cancerul cervical și cancerul cerebral prin administrarea simultană de vitamina C și vitamina E. (6) Această combinație este prezentă și în formula complexă a Oncoforte®.

Atât studiile pe animale de laborator cât și cele pe subiecți umani arată că terapia cu vitamina C poate ajuta la blocarea creșterii tumorilor și la îmbunătățirea calității vieții pacientului. S-a observat că tratamentul cu vitamina C a fost sigur și eficient și a îmbunătățit calitatea vieții precum și starea lor fizică, mentală și emoțională, ameliorând simptomele de oboseală, grețuri și vărsături, dureri și pierderea apetitului.

Oncoforte - cel mai puternic aliat în lupta cu cancerul

Comandaţi Acum! >         Livrarea Gratuită

1.www.mskcc.org

2.www.ncbi.nlm.nih.gov

3.Effect of vitamin C on blood glucose, serum lipids & serum insulin in type 2 diabetes patients. Afkhami-Ardekani M, Shojaoddiny-Ardekani A. Indian J Med Res. 2007 Nov;126(5):471-4.

4.Metabolomic alterations in human cancer cells by vitamin C-induced oxidative stress.
Uetaki M, Tabata S, Nakasuka F, Soga T, Tomita M. Sci Rep. 2015 Sep 9;5:13896. doi: 10.1038/srep13896.

5.Foley DJ, White LR. Dietary intake of antioxidants and risk of Alzheimer disease: food for thought. JAMA. Jun 26 2002;287(24):3261-3263.

6.Chung MK, Kim do H, Ahn YC, et al. Randomized Trial of Vitamin C/E Complex for Prevention of Radiation-Induced Xerostomia in Patients with Head and Neck Cancer. Otolaryngol Head Neck Surg. Sep 2016;155(3):423-430.

About the Author

6 thoughts on “VITAMINA C

  1. Vitamina C ofera un boost de energie atat de necesar organismului si poate fi procurata din fructele si legumele mentionate mai sus, mai ales in starea lor naturala. Insa nu doar o dieta diversificata ajuta, ci si adaugarea de suplimente alimentare ca Oncoforte.

    1. Este ideal aportul de nutrienți, vitamine și minerale din hrana zilnică. Din păcate, nu este întotdeauna suficient, mai ales în stări patologice. Suplimentarea cu aceste substanțe, din surse naturale, este benefică pentru oricine.

  2. Cred ca e unul dintre cele mai complete suplimente naturale pe care le-am luat. Are tot ce-mi trebuie pentru un echilibru bun. Ma simt mai plina de viata si mai energica si am mult mai multa forta de munca. Din ce am inteles se foloseste mai ales de cei care au cancer, dar face extrem de mult bine si celorlalti.

    1. Sunteți printre puținele persoane care înțeleg importanța prevenției și a susținerii organismului cu remedii naturale. Este de apreciat. Vă felicităm.
      Oncoforte susține imunitatea, sistemul cardiovascular, și oprește procesele oxidative de la nivel celular. Foarte mulți dintre cei care ajung la cancer neglijează aceste aspecte importante, procesul degenerativ celular fiind unul lent dar sigur. Vă dorim multă sănătate.
      Cu stimă,
      Echipa Oncoforte

    1. Mulțumim Cornelia
      Aprecierile ne bucură, dar cel mai mult ne bucură când aflăm că persoanele care urmează cura cu Oncoforte obțin rezultate din ce în ce mai bune.
      Multă sănătate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these