admin/ November 18, 2017/ Ingrediente/ 4 comments

Oncoforte – VITAMINA E

Descriere – răspândire în natură, istorie – Vitamina E

În 1922, la Universitatea Berkeley, din California doctorul embriolog Herbert M. Evans și asistenta sa, dr. Katherine S. Bishop “au descoperit” vitamina E. Au denumit-o la început factorul X, fiind o substanță misterioasă prezentă în semințele și legumele verzi cu care hrăneau șoarecii de laborator, pentru ca aceștia să nască pui sănătoși.

În 1936, Evans și grupul de cercetători au izolat un extract alcoolic care părea a fi vitamina E și au propus chiar și formula chimică corectă pentru alfa-tocoferol, precizând că este solubilă în grăsimi.

Vitamina E este un antioxidant puternic care ajută la reducerea radicalilor liberi, împiedicând procesul de oxidare al celulei și încetinește procesul de îmbătrânire, potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA.

Forma alfa-tocoferol se găsește în cantități mari în sânge și țesuturi.

Organismul uman stochează o rezervă importantă de vitamină E în ficat. Cei mai expuși riscului unor deficiențe ale acestei vitamine sunt copiii născuți prematur și persoanele cu tulburări de absorbție a grăsimilor.

Sursele naturale care ne pot asigura zilnic cantități mari de vitamina E sunt:

uleiurile vegetale (măsline, soia, rapiță, porumb, floarea soarelui, cânepă, șofran, din germeni de grâu) – semințele (nuci, migdale, alune, susan, floarea soarelui, dovleac), legumele cu frunze verzi închise la culoare (avocado, urzică, spanac, frunze de păpădie, nap, varză, brocoli, pătrunjel verde) – gălbenuș de ou, ficat, unt de arahide.

Compoziție chimică – Vitamina E

Vitamina E reprezintă de fapt o familie de vitamine liposolubile care sunt active în tot organismul.

Aceasta are 8 izomeri: 4 tocoferoli și 4 tocotrienoli, fiecare dintre ei cu variante alfa, beta, gama, delta.

Proprietăți terapeutice – Vitamina E

Prin acțiunea sa antioxidantă, vitamina E încetinește îmbătrânirea celulară. Tocmai de aceea este folosită în prepararea numeroaselor produse dermato-cosmetice, dar și în compoziția suplimentelor anti-aging.

Beneficiile consumării mai multor alimente bogate în vitamina E pot include tratarea și prevenirea bolilor de inimă și a vaselor de sânge.

Vitamina E este utilizată uneori pentru a diminua efectele dăunătoare ale tratamentelor medicale, cum ar fi radiațiile folosite în radioterapie pentru tratarea cancerului (gastrointestinal, pulmonar).

Acest lucru se datorează faptului că este un puternic antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Activitatea antioxidanților este mărită de prezența echilibrată a moleculelor de semnalizare redox în celule

Echilibrul redox este cheia sănătății celulelor. Vitamina E poate fi utilizată pentru a reduce efectele secundare nedorite ale medicamentelor care pot cauza căderea părului. Vitamina E reduce considerabil riscul apariţiei cataractei, asigură protecţia organismului împotriva dioxidului de azot, a radiaţiilor ultraviolete, a medicamentelor chimioterapice şi a fumului de ţigară.

Vitamina E măreşte fecunditatea, fiind numită şi vitamina fertilităţii, datorită rolului pe care îl are în procesul de procreere, stimulând la bărbaţi formarea spermatozoizilor şi asigurând buna desfăşurarea a sarcinii la femei. (4)

Ajută persoanele în vârstă, cu boala Alzheimer. Cercetările arată că activitatea antiinflamatorie a tocotrienolilor contribuie la protecția neuronilor împotriva bolii Alzheimer. Vitamina E poate încetini agravarea pierderii de memorie și consumată împreună cu vitamina C, poate scădea riscul de a dezvolta mai multe forme de demență.(3)

Echilibrează producția hormonală

Vitamina E poate juca un rol crucial în echilibrarea sistemelor endocrine. Simptomele unui dezechilibru hormonal pot duce la creșterea în greutate, alergii, infecții ale tractului urinar, modificări ale pielii, anxietate și oboseală.

Anumiți izomeri ai vitaminei E au abilități antioxidante, neutralizează radicalii liberi, reduc inflamațiile, încetinesc procesele de îmbătrânire ale celulelor, scad incidența bolilor de inimă.

Colesterolul este o substanță grasă produsă de ficat, responsabilă cu formarea membranei celulelor și a anumitor hormoni. Atunci când colesterolul se oxidează, devine periculos. Studiile au arătat că anumiți izomeri ai vitaminei E acționează ca protectori împotriva oxidării colesterolului. Pentru aceste beneficii, și pentru multe altele, formula complexă a Oncoforte® cuprinde printre cele 26 de ingrediente naturale și Vitamina E.

Comandaţi Acum! >   Livrarea Gratuită

Oncoforte-Un puternic aliat în lupta cu cancerul

Studii științifice – Vitamina E

Anumiți izomeri ai grupului de tocoferoli și tocotrienoli au fost, de asemenea, legați de protecția împotriva cancerului. Mai multe studii pe animale au găsit dovezi privind suprimarea creșterii tumorilor utilizând doze orale de tocoferoli și tocotrienoli.

Studiile pe animale au demonstrat beneficii în cazurile de cancer de sân, de prostată, de ficat și de piele. Unele studii sugerează că bărbații care iau mai multe vitamine au un risc mai mic de cancer de prostată. Studiile făcute pe grupuri mari de oameni care consumă alimente bogate în această vitamină și alți antioxidanți arată că pot preveni apariția cancerului. Un asemenea studiu a fost efectuat de Departamentul Pentru Sănătate Publică din Finlanda, la Universitatea din Helsinki. (5)

Tot aceste studii au arătat că persoanele cu cancer au de multe ori un nivel mai scăzut de vitamina E.

Supervitamina E stimulează sistemul imunitar și poate ajuta la lupta împotriva cancerului. Anderson Cancer Center din Texas a arătat în urma unui studiu că un aport ridicat de vitamină E naturală reduce riscul de cancer pulmonar cu până la 55%. (6)

Studiul efectuat de mai multe universități și institute pentru studierea cancerului din New Jersey, SUA și din Coreea de Sud, a pus în evidență reducerea tumorilor și oprirea dezvoltării celulelor tumorale în cancerul de sân. (7)

Oncoforte - cel mai puternic aliat în lupta cu cancerul

Comandaţi Acum! >           Livrarea Gratuită

1.www.mskcc.org

2.www.ncbi.nlm.nih.gov

3.Foley DJ, White LR. Dietary intake of antioxidants and risk of Alzheimer disease: food for thought. JAMA 2002;287:3261-3.

4.Dietary flax seed oil and/or Vitamin E improve sperm parameters of cloned goats following freezing-thawing. Kargar R, Forouzanfar M, Ghalamkari G, Nasr Esfahani MH. Cryobiology. 2017 Feb;74:110-114. doi: 10.1016/j.cryobiol.2016.11.007. Epub 2016 Nov 25.

5.Heinonen OP, et al. Prostate cancer and supplementation with alpha-tocopherol and B-carotene: incidence and mortality in a controlled trial. J Natl Cancer Inst 1998;90:440-6.

6.Dietary alpha-, beta-, gamma- and delta-tocopherols in lung cancer risk. Mahabir S, Schendel K, Dong YQ, Barrera SL, Spitz MR, Forman MR. Int J Cancer. 2008 Sep 1;123(5):1173-80. doi: 10.1002/ijc.23649. PMID: 18546288

7.Inhibitory Effects of γ- and δ-Tocopherols on Estrogen-Stimulated Breast Cancer In Vitro and In Vivo. Bak MJ, Das Gupta S, Wahler J, Lee HJ, Li X, Lee MJ, Yang CS, Suh N. Cancer Prev Res (Phila). 2017 Mar;10(3):188-197. doi: 10.1158/1940-6207.CAPR-16-0223. Epub 2017 Jan 17.

4 Comments

 1. Este bine de stiut ca Vitamina E protejeaza impotriva fumului de tigara. Personal nu consum tutun, insa de cand ma stiu m-am invartit in grupuri consumatoare de tigari.

  1. Radicalii liberi, stresul oxidativ în general, au multe surse, cum ar fi poluarea, alimentația nesănătoasă, stresul psiho-emoțional, radiațiile, iar fumul de țigară este principalul furnizor de radicali liberi. Vitamina E și Oncoforte protejează semnificativ împotriva tuturor acestor factori agresivi, astfel că și un consum periodic la distanțe rezonabile ar fi benefic pentru organism.

 2. m-am ingrasat in ultimul an din cauza unui dezechilibru hormonal si cu vitamina e mi-am revenit. faptul ca oncoforte are vitamina e nu poate decat sa ma bucure, inseamna ca este unul atent cu tot corpul.

  1. Principalul rol al vitaminei E în produsul Oncoforte este acela de antioxidant puternic. Evident că reglează și multe alte funcții ale organismului, iar împreună cu toate celelalte ingrediente vă aduce multe beneficii.
   Vă mulțumim pentru interacțiunea cu siteul nostru!
   Cu stimă,
   Echipa Oncoforte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*