admin/ July 31, 2020/ blog/ 0 comments

Ai auzit și tu, cu siguranță, despre turmeric, și despre faptul că este privit, la ora actuală, ca o plantă minune, care te ajută să previi, vindeci, ameliorezi orice afecțiune! Dar oare este adevărat? De aceea, pentru a-ți veni în ajutor, în rândurile următoare îți vom vorbi despre cele mai cunoscute beneficii ale turmericului!

Indicat în afecțiunile articulare

Printre cele mai bune acțiuni ale turmericului se află și faptul că reduce inflamațiile. De aceea, de multe ori este indicat ca adjuvant în artrită, dar și în alte boli articulare. Prin urmare, dacă te recunoști în cele de mai sus, poate ar trebui să iei în calcul administrarea unor suplimente care conțin această plantă.

Efectele anticancerigene ale turmericului

Proprietățile turmericului în ceea ce privește distrugerea radicalilor liberi, responsabili de dezvoltarea celulelor canceroase au fost demonstrate deja prin numeroase studii medicale. Aproximativ 13.000 de lucrări au fost publicate în perioada 1924 – 2018 despre beneficiile turmericului, și circa 40% dintre ele s-au axat pe efectele sale în cazul cancerului.

O luptă continuă

Atunci când vine vorba despre un tratament minune împotriva cancerului, multă lume zâmbește amar. Și, cu toate că s-au făcut pași mulți în direcția cea bună, se pare că încă nu a fost găsit acel remediu care să fie considerat general valabil. De aceea, oamenii de știință din lumea întreagă încă mai caută acele medicamente inovatoare și eficiente, pentru a încheia, o dată pentru totdeauna, această luptă cu cancerul, dar în calitate de învingători.

Oncoforte, unul dintre cele mai complete remedii naturale din lume

Spuneam ceva mai sus despre încercarea de a găsi acele medicamente care să vindece această boală. Un grup de cercetători de peste Ocean, împreună cu mai mulți medici români cred că au găsit formula perfectă. Este vorba despre Oncoforte, unul dintre cele mai complete remedii naturale din lume. Acesta conține extracte din plante – cum este și cazul turmericului, vitamine și compuși naturali cu acțiuni anti-tumorale evidențiate în studii științifice și îl poți găsi chiar aici.

Formula completă

Potrivit cercetătorilor care au colaborat la realizarea acestui produs, Oncoforte este rezultatul multor ani de studii, teste și încercări ale unor firme producătoare de suplimente alimentare naturale din S.U.A. În urma combinării diferitelor vitamine, extracte naturale, pulberi din plante, cu concentrații și origini dintre cele mai diverse s-a ajuns la această formulă completă, care oferă numeroase  beneficii pentru întregul organism, indiferent de sex sau de vârstă.

Nimic nu a fost lăsat la întâmplare, iar atenta dozare a fiecăruia dintre componenții activi și alegerea după compoziția extrem de complexă și acțiunea sinergică a tuturor substanțelor conținute de plantele sau extractele selectate a dus la cele mai bune rezultate.

Cele mai bune efecte

Amestecurile de brevetate prezente în compoziția Oncoforte reprezintă secretul de fabricație care face posibilă acțiunea cea mai eficientă a tuturor acestor componenți activi. Mai mult decât atât, în compoziție au fost incluse ingrediente obținute din acele părți ale plantelor cu rezultate științifice confirmate în ceea ce privește acțiunea anti-tumorală și imuno-modulatoare. Printre toate aceste plante se regăsește și turmericul, recunoscut pentru efectele sale benefice atunci când vine vorba despre tratarea cancerului.

Concret, Oncoforte contribuie la:

  • Protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
  • Funcționarea normală a sistemului imunitar
  • Metabolismul energetic normal
  • Creșterea oxigenării celulare
  • Reducerea acidității sanguine.

Curcumina, soluția împotriva cancerului

Una dintre componentele turmericului, curcumina, a fost foarte studiată de oamenii de știință, care sunt de părere că avem de a face cu un candidat de succes pentru ”postul” de medicament eficient anticancer. Aceasta poate fi folosită atât singură, cât și în combinație cu alte substanțe, pentru un efect mai mare.

Tratează aciditatea

Multă lume se confruntă cu afecțiuni digestive precum ulcerul sau gastrita, care apar în special din cauza acidității crescute din stomac. Se pare că printre multele alte beneficii ale turmericului se află și faptul că te ajută enorm în acest caz. Pentru a avea parte de acest efect benefic, trebuie însă să consumi suc de turmeric nediluat, și este ceva mai dificil de realizat.

Reglează nivelul colesterolului

Tot printre proprietățile turmericului se află și faptul că te ajută să reglezi mai ușor nivelurile ridicate ale colesterolului ”rău”, și în acest fel să previi multe dintre afecțiunile cardiovasculare. Mai exact, cu ajutorul turmericului previi depunerea de grăsimi pe vasele de sânge și pe artere, ceea ce înseamnă că nu riști înfundarea lor.

Reduce efectele bolilor neurodegenerative

Probabil că și tu ai auzit de afecțiunile neurovegetative, iar unii dintre cunoscuții tăi se confruntă cu Alzheimer, o boală cauzată de inflamația creierului. Pentru a preveni sau măcar pentru a mai stopa din evoluția accelerată a bolii specialiștii sunt de părere că turmericul este chiar indicat. Curcumina conținută de acesta ajută la eliminarea radicalilor liberi din creier și la îmbunătățirea fluxului de oxigen.

O inimă sănătoasă

Afecțiunile cardiovasculare sunt printre cele mai răspândite din lume, așa că nu este de mirare că multă lume se plânge de astfel de neplăceri. Și de data aceasta poți profita de efectele benefice ale turmericului pentru o inimă sănătoasă. Acesta poate fi folosit atât preventiv, dar și după diagnosticarea acestora, deoarece contribuie la reducerea oxidării țesuturilor.

Indicat în diabet

Prevenirea și tratarea diabetului reprezintă o provocare la care turmericul răspunde din nou ”prezent”, așa că nu ar trebui să îi ignori efectele benefice. În urma mai multor studii medicale, s-a ajuns la concluzia că acesta are proprități reale în ceea ce privește reglarea nivelului insulinei dar și al glucozei din sânge!

Cum consumi turmericul

Din fericire, poți găsi ușor pulbere de turmeric, pe care o poți adăuga la aproape orice preparat culinar, pentru a te bucura de efectele sale benefice. Supe, tocănițe, orez, sucuri din legume, salate, chiar și dulciuri, sunt doar câteva dintre acestea. Un smoothie, consumat dimineața, în care alături de fructele și legumele preferate ai adăugat și un vârf de cuțit de turmeric este un început excelent pentru o zi perfectă.

Tu știai de toate aceste efecte benedice ale turmericului? Îl foloseai sau nu pentru a preveni și trata anumite afecțiuni? Așteptăm răspunsurile tale în secțiunea de comentarii!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*