Dacă procesul chimioterapiei nu era suficient de descurajant, un studiu recent a arătat că 3 din 4 medici și oameni de știință preferă să nu recurgă la el dacă se îmbolnăvesc.
Mulți oameni au devenit conștienți de efectele adverse asociate cu chimioterapia, însă motivul pentru care atât de mulți profesioniști ar refuza un astfel de tratament este acela că are o rată de succes foarte mică. Tratamentul chimioterapeutic provoacă un răspuns pozitiv sau reușește să extindă rata de supraviețuire în 2 – 4% dintre cancere. Această rată de succes nu este una foarte bună, însă această metodă rămâne una dintre abordările primare de tratament.
Chimioterapia a fost renegată chiar de către institutele pentru studierea cancerului
Din fericire, rezultatul studiului a inspirat publicul general să își pună întrebări în ceea ce privește tratamentele convenționale pe care le folosește medicina modernă. Mulți oameni se îndreaptă, din nou, spre tratamentele complementare, naturale, care au fost folosite înainte să apară radioterapia, chimioterapia și medicamentele care sunt promovate de către companii și medici insuficient informați, sau unii chiar corupți.
Există multe motive pentru care chimioterapia este un tratament ce nu dă rezultate. De exemplu, un studiu din 2007 făcut de către cercetătorii de la Institutul britanic de studiu al cancerului din Sutton a arătat că procesul chimioterapeutic poate cauza limfom. Specialiștii au tras concluzia că atât terapia prin radiații, cât și cea chimică, pot cauza o rupere a șirurilor ADN-ului. Aceste rupturi nu pot fi reparate corect, cauzând anormalități ale celulelor – și eventual cancer. Cu alte cuvinte, tratamentul cauzează tocmai boala pe care ar trebui să o trateze. Din fericire există acum și un supliment alimentar, unic în lume, și un gel pentru aplicare cutanată, care beneficiază de studii privind repararea daunelor produse în ADN.
Chimioterapia afectează imunitatea
Chimioterapia nu cauzează doar cancer, ci și ucide bacteriile bune din intestine. Acei mici microbi care trăiesc în intestine sunt o parte integrală a sistemului imunitar și joacă un rol substanțial în sănătatea generală. Intestinul găzduiește aproape 70% dintre celulele care fac parte din sistemul imunitar, așadar este de la sine înțeles de ce menținerea sănătății acestei părți a corpului nostru este foarte importantă. Prin distrugerea acestora, chimioterapia afectează, de asemenea, sistemul imunitar și scade șansa corpului de a lupta cu cancerul.
Medicamentele toxice folosite în chimioterapie lasă, adeseori, pacienții atât de slăbiți, încât abia mai pot mânca. Acest fapt contribuie la o stare de sănătate slabă ce va conduce la o degradare a abilității de a lupta cu boala. Această problemă apare cu o frecvență și mai mare atunci când chimioterapia este administrată după intervențiile chirurgicale pentru îndepărtarea țesutului canceros, această metodă fiind destul de des folosită. Vă puteți imagina ce se poate întâmpla prin administrarea unor chimicale toxice imediat după ce ați fost supus/ă unei operații majore, care să vă lase atât de slăbit/ă încât să nu mai puteți mânca săptămâni la rând? Din fericire, există tratamentele naturale care ne vin în ajutor în lupta cu cancerul, astfel încât mulți pacienți nu mai sunt nevoiți să treacă prin acest proces dureros. Unul dintre aceste remedii complementare este Oncoforte, un supliment alimentar cu o compoziție extrem de complexă, din care fac parte nu mai puțin de 26 de ingrediente naturale, vitamine și extracte din plante cu studii bine documentate.
Sursa:
https://www.newstarget.com/2016-07-27-most-physicians-refuse-chemotherapy-for-themselves.html
Foto credit:
www.dreamstime.com