Mulți dintre cei care au fost diagnosticați cu cancer au decis să urmeze tratamentul prescris de medicul oncolog, în speranța că vor câștiga lupta cu această cumplită afecțiune. Din păcate, neplăcerile chimioterapiei nu sunt chiar atât de ușor de suportat, și mulți dintre bolnavi susțin că le este foarte greu să treacă peste acestea. Acum există și posibilitatea ca organismul să nu mai fie atât de afectat de efectele adverse, iar din rândurile următoare vei afla ce trebuie să faci.
Ce presupune chimioterapia
Înainte de a trece la felul în care poți să treci ușor peste neplăcerile chimioterapiei, să vedem mai întâi ce presupune acest tratament. Este vorba despre injectarea intravenoasă a mai multor substanțe chimice, cu scopul opririi din evoluție a celulelor canceroase.
Reacții adverse
Există o serie de reacții adverse care însoțesc acest tratament, iar printre cele mai frecvente se numără pierderea părului, stări de greață și vărsături, inapetență, diaree, anemie, afte, afecțiuni cutanate, nivel redus al leucocitelor. De asemenea, s-au mai observat și altele, cum ar fi stări depresive, anxietate, slăbiciune musculară, constipație, infertilitate, dereglări hormonale, umflarea membrelor, disfuncții erectile și afecțiuni renale. Fiecare persoană reacționează în felul ei, iar neplăcerile chimioterapiei sunt resimțite diferit de la un individ la altul.
Treci ușor peste neplăcerile chimioterapiei
Din fericire, medicina a avansat enorm, și există posibilitatea ca neplăcerile chimioterapiei să fie ținute mai bine sub control cu ajutorul unor medicamente sau suplimente alimentare. Atenție însă, recomandarea specialiștilor este să apelezi doar la acele produse naturale, care nu afectează și mai mult organismul și așa slăbit de boală.
Oncoforte, minunea naturii pentru starea ta de bine
Există numeroase plante cu efecte anti-tumorale, dar este imposibil ca un bolnav să le poată consuma pe toate, cu atât mai mult, în doza optimă necesară. De aceea, mai mulți cercetători din SUA, în colaborare cu medici români, au colaborat și au creat Oncoforte, un produs 100% natural, și care se dovedește un ajutor neprețuit atunci când vine vorba de a susține terapia în cancer, dar și de a reduce neplăcerile chimioterapiei, și pe care îl poți găsi chiar aici.
Și chiar dacă, pentru moment, în mod oficial, Oncoforte nu este recunoscut drept remediu împotriva cancerului, dar îl poți consuma în paralel cu terapia clasică, pentru a te bucura de efectele lui benefice, dintre care amintim: contribuie la reducerea proliferării celulelor tumorale, reglează activitatea sistemului imunitar afectat de chimioterapie, reduce semnificativ procesele de oxidare celulară (stres oxidativ), reglează circulația sangvină și nu numai. 26 de componenți activi și 5 ingrediente inactive intră în compoziția sa, ceea ce îl face un tratament natural împotriva cancerului, cu acțiuni deosebit de eficace.
Mai mult, în urma administrării lui nu vei avea niciun fel de reacții adverse, iar organismul tău va primi acele substanțe naturale care să ajute la funcționarea la capacitate maximă a celulelor.
Cito Suport, un ajutor pentru organismul slăbit de boală
Pentru a reuși să învingi cancerul, ai nevoie de tot ajutorul pe care îl poți primi. Cito Suport 30, un adjuvant pe care îl poți găsi chiar aici, nu trebuie să îți lipsească.
Proprietățile vindecătoare ale ciupercilor sunt cunoscute de secole, iar în medicina tradițională chineză unele dintre ele sunt folosite pentru a trata afecțiuni precum cancerul, diabetul și hipertensiunea.
Shiitake conține mulți antioxidanți care luptă împotriva cancerului, dar și letinan, un beta glucan care stimulează sistemul imunitar, ajutându-l să producă anumite proteine care combat cancerul.
Polizaharidele existente în ciuperca Maitake au o structură unică, cu cele mai puternice efecte antitumorale dintre toate ciupercile.
Reishi ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular, scade valorile colesterolului ”rău” și ale hipertensiunii arteriale, protejând inima.
Peste 150 de antioxidanți intră în compoziția Ganoderma, care ajută la stoparea metastazei celulelor canceroase și împiedică degenerarea țesuturilor. Totodată, crește eficiența tratamentelor anti-cancer și reduce durerile cauzate de această afecțiune.
Recomandări de la specialiști
Neplăcerile chimioterapiei pot fi mult mai ușor de suportat și dacă urmezi recomandările specialiștilor în domeniu. Ți le prezentăm și noi, în speranța că lucrurile nu vor mai fi atât de ”negre”, și vei găsi puterea să învingi în lupta cu această cumplită afecțiune.
Vorbește cu medicul oncolog
Nu trebuie să suporți în tăcere neplăcerile chimioterapiei. Vorbește cu medicul tău oncolog despre ceea ce simți și dacă îți recomandă ceva pentru a ameliora aceste stări. De asemenea, spune-i și despre sugestiile noastre, despre Oncoforte și Cito Suport, care ar putea deveni aliații tăi de nădejde.
Nu sări peste mese
Chiar dacă simți că nu ai deloc poftă de mâncare, înainte de cura de chimioterapie consumă ceva ușor de digerat, pentru că reacțiile adverse nu vor mai fi chiar atât de neplăcute. Cei mai mulți dintre cei care au trecut prin această metodă de tratament au fost de părere că orezul, pâinea, cartofii au fost alimentele care le-au fost de ajutor. Nu sări peste mese, pentru că nu vei face decât să îți slăbești și mai mult organismul.
Odihnește-te când simți nevoia
Multe persoane cred că un stil de viață activ te face să treci mai ușor peste neplăcerile chimioterapiei. Cu toate acestea, nu de puține ori simți că nu mai ai pic de energie. De aceea, dacă simți nevoia să te odihnești, nu te forța, oprește orice activitate și dă-i răgaz organismului să își refacă forțele. Cere ajutorul celor din jur atunci când simți că nu mai poți.
Tunde-te
Căderea părului este printre neplăcerile chimioterapiei care sunt cel mai greu de gestionat. Pentru a mai diminua puțin din impactul psihologic, nu aștepta să ți se întâmple acest lucru: tunde-te scurt, poartă o perucă, orice simți că îți vine în ajutor.
Este bine să previi leziunile bucale
Leziunile bucale cu care mulți dintre cei care urmează ședințele de chimioterapie se confruntă pot fi prevenite sau chiar diminuate folosind o periuță de dinți pentru copii, cu peri moi. O vizită la medicul stomatolog este indicată, pentru ca acesta să îți recomande o pastă de dinți adecvată.
Gânduri pozitive
Gândurile pozitive sunt esențiale pentru o stare de psihic bună, ferită de depresie. De aceea, încearcă să nu lași deznădejdea să te cuprindă, iar dacă simți că nu îi poți face față, apelează la ajutorul unui psiholog.
Da, este greu, câteodată îți vine să renunți, dar această abordare este cea greșită. Înarmează-te cu multe ”arme” care te pot ajuta: tratament, credință, suportul celor dragi, și nu ezita să încerci tot ce îți stă în puteri să învingi această afecțiune!