admin/ January 4, 2018/ blog/ 0 comments


Ce sunt de fapt antioxidanții?

Antioxidanții sunt substanțe chimice care pot preveni deteriorarea celulelor. Orice compus care poate dona electroni şi contracara radicalii liberi are proprietăți antioxidante.

Antioxidanţii naturali se găsesc în special în fructe şi legume, plante marine și fructe de mare, anumite plante medicinale. Există mii de compuși antioxidanți, dar cei mai comuni sunt vitaminele A, C și E, beta-caroten și licopen. Antioxidanții pot fi, de asemenea, produşi artificial sau extrași din plante și consumaţi sub formă de supliment.

Oncoforte® este rezultatul multor ani de studii, teste și încercări ale unor firme producătoare de suplimente alimentare naturale din S.U.A. În urma combinării diferitelor vitamine, extracte naturale, pulberi din plante, cu concentrații și origini dintre cele mai diverse s-a ajuns la această formulă completă cu multiple acțiuni benefice pentru întregul organism, indiferent de sex sau de vârstă.

Ce sunt radicalii liberi?

Expunerea la oxigen poate „rupe” atomii, astfel încât ei rămân fără anumiți electroni, fapt care îi transformă în molecule foarte reactive, ce vor interacționa rapid cu orice structură chimică. Acești compuși nocivi, numiţi radicali liberi, sunt în mod constant la vânătoare de electroni de rezervă pentru a-și completa electronii lipsă. Radicalii liberi se produc permanent și în celulele organismului nostru, dar sunt permanent ținuți în echilibru cu ajutorul altor moleculelor de semnalizare redox, categorie din care fac și ei parte.

Stresul oxidativ provoacă boli grave cum ar fi cancerul, bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale, îmbătrânirea, diabetul, artrita, fibromialgia, boala Parkinson, Alzheimer, boli autoimune, declinul cognitiv şi afecţiuni oculare, cum ar fi degenerescența maculară.

Ce sunt antioxidanții?

Antioxidanții sunt substanțe chimice care neutralizează radicalii liberi, împiedicându-i astfel să provoace daune. Antioxidanții constituie una dintre primele linii de apărare pe care organismul le folosește pentru a păstra radicalii liberi sub control și pentru a-i împiedica să provoace un efect de domino dăunător celulelor. Compușii antioxidanți pot „dona” electroni radicalilor liberi instabili, astfel încât aceştia nu trebuie să „smulgă” electroni din alte celule. Antioxidanții pot ajuta, de asemenea, la repararea celulelor deteriorate de radicalii liberi.

Organismul beneficiază de antioxidanți în mod natural, aceștia fiind numiți endogeni. Cu toate acestea, organismul se bazează pe surse externe (exogene), în primul rând din dietă, pentru a obține restul antioxidanților de care are nevoie. Acești antioxidanți exogeni sunt numiți în mod obișnuit antioxidanți alimentari. Fructele, legumele, plantele sunt surse bogate de antioxidanți alimentari. Unii antioxidanți alimentari sunt, de asemenea, disponibili ca suplimente alimentare.

Antioxidanții ajută la prevenirea cancerului?

În studiile de laborator și pe animale, s-a demonstrat necesitatea unor niveluri crescute de antioxidanți exogeni pentru a preveni tipurile de leziuni ale radicalilor liberi care au fost asociate cu dezvoltarea cancerului.

Prin urmare, cercetătorii au investigat dacă administrarea de suplimente antioxidante dietetice poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta cancer la om.

Oncoforte® reduce stresul oxidativ prin intermediul tuturor ingredientelor componente. Este cunoscut faptul că stresul oxidativ este cauza majorității bolilor cronice și a degenerescenței celulare care culminează cu mutațiile ce duc la transformarea unei celule normale în celulă tumorală. Aproape toate aceste ingrediente posedă calități antioxidante, dar ceea ce contează cel mai mult este faptul că au fost alese astfel încât să nu ducă doar la eliminarea radicalilor liberi, ceea ce ar avea un efect catastrofal prin prisma celor mai noi studii din domeniul biologiei celulare. Oncoforte® asigură un echilibru între moleculele extrem de reactive, numite radicali liberi, vitale pentru distrugerea celulelor tumorale și moleculele neutralizante.

Oncoforte® este realizat într-o unitate de producție din SUA, cu laboratoare și tehnologii certificate NSF-GMP, FDA, ICS-USDA Organic. Acestea asigură garanția celor mai înalte standarde de calitate din lume și respectarea celor mai stricte cerințe în producția suplimentelor alimentare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*