Atunci când tu sau cineva drag ție primește diagnosticul de cancer, simți că toată lumea ți se prăbușește. Cu toate acestea, nu trebuie să primești acest diagnostic ca pe o condamnare la moarte, ci pe unul care te anunță că trebuie să începi lupta cu această afecțiune. Tratament, schimbarea stilului de viață, suplimente naturale, toate au rolul lor pe care nu îl putem nega. Printre schimbările pe care le poți face, și chiar este recomandat să apelezi la ele, este să ai mai multă grijă la alimentație.
Alimentele pot grăbi evoluția bolii
Potrivit specialiștilor, aproape un sfert din numărul total de cancere pot fi prevenite cu ajutorul unui stil de viață sănătos, din care o alimentație echilibrată nu are voie să lipsească! Din păcate, mulți dintre noi nu suntem deloc atenți la alimentație, ceea ce, în opinia specialiștilor, este o mare greșeală, deoarece în acest fel poți grăbi evoluția acestei cumplite afecțiuni.
Elimină din alimentație zahărul alb!
Cancerul iubește zahărul alb, așa că dacă vrei să ții deoparte această boală, sau să îi mai oprești evoluția atunci când deja s-a instalat, încearcă să elimini din alimentație zahărul alb. Consumul de carbohidrați rafinați, în categoria cărora intră și acest aliment, crește de până la trei ori riscul de metastaze în cazul bolnavilor de cancer. De asemenea, ai auzit desigur că zahărul alb este hrana preferată a celulelor canceroase, așa că mai bine uită de el, chiar dacă starea ta de sănătate este una bună.

Mai puțină carne roșie și grăsimi
O alimentație sănătoasă în cancer înseamnă și să fii ceva mai atent la consumul de carne roșie și grăsimi. Acestea pot transforma celulele sănătoasă în unele de natură cancerigenă. Nici carnea de porc nu este una indicată. Cel mai bine ar fi să le înlocuiești cu pește, iar grăsimile animale să le înlocuiești cu unele sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline sau de avocado.
Pentru că tot am amintit de uleiul de măsline, acesta ar trebui să fie nelipsit din alimentație atunci când suferi de cancer. Acesta este o excelentă sursă de polifenoli, dar și acid oleic monosaturat, care te ajută să ții sub control afecțiunile canceroase.
Postul. Indicat sau nu?
În acest caz, există o adevărată controversă. Există tabăra celor care susțin că proteina animală nu trebuie să lipsească din alimentație atunci când suferi de cancer, în timp ce alții sunt de părere că un stil alimentar vegetarian este cea mai bună soluție. Argumente pro și contra sunt de partea ambelor tabere, așa că încă nu poate fi vorba de ceva sigur.
Indiferent de partea cui sunteți, specialiștii sunt de părere că mai multe fructe și legume sunt chiar indicate acum, și nu uita nici de cerealele integrale.
Fructe și legume de care ai nevoie
Varza, conopida, broccoli, sfecla roșie, spanacul, morcovul, țelina, pătrunjelul, fasolea verde, mazărea, ceapa, usturoiul și ridichile sunt legumele care nu trebuie să-ți lipsească din alimentație atunci când suferi de cancer. Cât despre fructe, cele mai indicate sunt merele roșii, strugurii, citricele, fructele de pădure, piersicile, vișinele și cireșele.
Detoxifiere împotriva cancerului
O pauză în alimentație ar fi, se pare, chiar indicată atunci când suferi de cancer. Pentru a-ți ajuta organismul să scape mai ușor de toxinele acumulate, o zi de post negru pe săptămână este recomandată de unii medici. Alții sunt de părere că este o măsură prea drastică, dar consideră că o detoxiefere este totuși necesară. Prin urmare, poți recurge la una dintre cele două variante, pentru ca organismul tău să fie mai bine pregătit să lupte cu boala.
Alimente interzise
Un regim alimentar specific bolnavului de cancer nu există, și este imposibil să afirmi acest lucru cu certitudine. Cu toate acestea, sunt mai multe produse pe care ar trebui să le excluzi total din alimentație. Pe această listă se află mezelurile, alimentele procesate, prăjelile, carnea în sânge, vânatul, zahărul alb, brânzeturile fermentate, dulciurile din comerț, conservanții alimentari, brânzeturile fermentate, sucurile carbogazoase, ca să nu mai amintim de alcool sau țigări.
Consumă produse proaspete, organice
După cum spuneam mai sus, un stil alimentar corect te ajută să ții mai bine această afecțiune sub control și chiar să reușești să o învingi. Specialiștii sunt de părere că un astfel de stil alimentar presupune să se consume multe alimente proaspete, de sezon, și pe cât posibil ecologice. Fructele și legumele crude, cerealele integrale, leguminoasele, uleiul de măsline, peștele și ouăle ar trebui să nu îți lipsească!
Ajutor de la Oncoforte!
Cancerul este una dintre cele mai studiate afecțiuni din întreaga lume, și s-au realizat descoperiri importante, în special în efectul anticancerigen al anumitor plante, fructe și legume. Din păcate, este imposibil ca un bolnav să le poată consuma pe toate, în exact doza optimă. Multe dintre ele nu îi sunt disponibile, la fel și stabilirea cantității exact de substanță de care are nevoie. Din fericire, poți răsufla ușurat, acest neajuns a fost înlăturat, deoarece mai mulți specialiști de peste Ocean împreună cu mai mulți medici români au creat Oncoforte, un produs 100% natural pe care îl poți procura și tu, chiar de aici.
Doza perfectă în fiecare capsulă
Este doza optimă din fiecare plantă, legumă sau fruct cu efect anticancerigen pentru ca rezultatele obținute să fie cele maxim. Chiar și în condițiile în care încerci să obții acest efect din alimentație, este practic imposibil să o poți face în mod corect. Din fericire, după multă muncă, rezultatul cercetătorilor care au colaborat la crearea Oncoforte, a fost cel dorit: fiecare capsulă conține doza optimă din fiecare substanță de care organismul are nevoie în lupta cu cancerul.
Efectele Oncoforte
Potrivit specialiștilor care au creat Oncoforte, efectele acestuia sunt cele mai bune. Astfel, organismul are parte de reducerea proliferării celulelor tumorale, reglarea activitatea sistemului imunitar afectat de chimioterapie, reducerea semnificativă a procesele de oxidare celulară (stres oxidativ), reglarea circulația sangvină și nu numai.
Reguli alimentare în caz de cancer
Împreună cu Oncoforte, tratamentul indicat de medic și un stil de viață sănătos, șansele tale de a învinge cancerul cresc considerabil. Nu uita că ai nevoie de multă putere, așa că fii ceva mai atent și la alimentație, nu uita că este importantă și o bună hidratare, dar și respectarea unui program zilnic, din care să nu lipsească și puțină mișcare. Ai încredere, împreună vom reuși!