Oncoforte – Ulmus fulva – ulm alb
Oncoforte, formulă complexă, capsula cu cea mai mare cantitate de substanță activă din 26 ingrediente naturale cu acțiune conjugată și complementară împotriva cancerului.
Unul dintre extractele din compoziţia amestecului brevetat este cel de Ulmus fulva.
Descriere – origine, botanică, istorie – Ulm alb
Ulmul alb este caracteristic zonei de est și nord-est a Americii de Nord.
Triburile de amerindieni consumau scoarța de Ulmus fulva ca aliment, sub formă de pudră sau sub formă de pastă. Datorită conținutului de amidon avea puternice calităţi nutritive, fiind folosit în special în alimentaţia copiilor, a convalescenţilor şi bătrânilor sau a celor cu deficiențe gastrice.
În trecut, majoritatea scoarţelor de copaci erau folosite ca aliment de subzistenţă, pe perioada foametei şi chiar numeroşi exploratori au mărturisit că își datorează viaţa celebrei scoarţe de Ulmus fulva.
În secolul al XIX-lea sunt înregistrate primele dovezi că americanii vindecau diferite tipuri de răni cu Ulmus fulva, cunoscut la noi sub numele de ulm alb. Având un puternic efect antiinflamator, ameliorau simptomele răcelii, în special durerile din gât și foloseau ceai din coaja interioară pentru spălarea ochilor și pentru a reduce inflamațiile. Mult timp s-a crezut că nașterea poate fi mai ușoară, mai lipsită de dureri dacă se consuma ceai concentrat din coajă internă de ulm alb. Tot prin fierberea cojii interioare se obținea și un concentrat cu rol laxativ.
Compoziție fitochimicale, nutrienți – Ulm alb
Originar din estul Americii de Nord, Ulmus fulva este un arbore a cărui scoarță conține tanini (catechine, epicatechine), calciu, fosfor, fier, săruri minerale, rășini, mucilagii, amidon, cu efect antiinflamator, antiseptic, carminativ, diuretic, emoliant, expectorant, fiind recomandat ca adjuvant în afecțiuni digestive, afecțiuni ale tractului urinar, afecțiuni respiratorii.
Proprietăți terapeutice – Ulm alb
Ulmul alb a fost folosit în mod tradițional pentru a calma durerile în gât, deoarece compușii antiinflamatori ai cojii pot reduce semnificativ iritația și inflamația. Pulberea de coajă internă conține o cantitate mare de mucilagiu, o substanță lipicioasă, calmantă și cu valoare nutritivă mare. De aici provine și rolul puternic antiinflamator și antialgic al ulmului alb. Cantitatea mare de fier din Ulmus fulva ajută la producerea de globule roșii în sânge, activând circulația sanguină și stimulând oxigenarea părților importante ale corpului. Favorizează eliminarea substanțelor toxice prezente în organism, are proprietăți antibiotice și antibacteriene, este bogat în vitamine și minerale.
Scoarța de ulm alb este utilizată pentru tratarea tusei, a problemelor neurologice, a stomacului și a intestinului.
Medicina chineză recomandă pulberea de ulm alb drept remediu optim pentru ulcere, diaree și problemele colonului.
Potrivit medicinei ayurvedice acest remediu este nutritiv, emulsionant și expectorant. Este indicat de medicina tradițională pentru tratarea slăbiciunii, hemoragiilor pulmonare și ulcerelor. Tonic pulmonar optim pentru persoanele suferinde de boli pulmonare cronice.
Cercetările stiințifice din ultimii ani au arătat rolul antioxidant al mucilagiului, rol potențat de moleculele de semnalizare redox și un efect antitumoral, mai ales în leucemii.
Un remediu natural pentru tratarea cancerului, care conținea 4 extracte naturale de plante, și anume – brusture, rubarbă, măcriș și ulm alb – a fost folosit și de cunoscutul Valeriu Popa, un bio-energoterapeut român.
Studii științifice – Ulm alb
Concluziile unui studiu efectuat în Coreea de Sud sunt extrem de încurajatoare (1). Cercetătorii din 4 instituții cu profil de oncologie, biologie și medicină au arătat că extractul de ulm are o pronunțată acțiune antitumorală în cancerul de plămâni prin activarea apoptozei (uciderea celulelor anormale)
Ulmul alb a fost studiat ca o opțiune pentru tratarea cancerului de sân, o cauză majoră a mortalității și cheltuielilor medicale în rândul femeilor.
În anii 1920 scoarța interioară de Ulmus fulva a devenit o alternativă ca remediu pe bază de plante pentru tratamentul cancerului de sân, pentru îmbunătățirea calității vieții și controlul efectelor secundare negative ale tratamentului convențional al cancerului de sân.
Studiul a arătat că atunci când extractul de coajă de ulm se combină cu alte extracte de plante, cum ar fi rădăcina de brusture, măcrișul și rubarba, acesta poate ajuta femeile cu cancer mamar.
Mixtura are efect de creștere a imunității, efecte antiinflamatorii, poate ajuta la ameliorarea durerii și la reducerea tumorilor.
Efectul antioxidant a fost demonstrat prin inhibarea peroxidică lipidică indusă de radicalii hidroxilici cu până la 50%, ceea ce indică că posedă o activitate puternic antioxidantă și protectivă a ADN-ului, acest obiectiv fiind urmărit și de medicamentele clasice anti-cancer. Acest studiu ar putea ajuta la explicarea mecanismelor care stau la baza efectelor anticancerigene raportate de Leonard Keil D, Mehlman T, Proper, și anume eliminarea speciilor reactive de oxigen și efectele asupra deteriorării ADN-ului. În studiul pulberii de scoarță interioară de Ulmus fulva pentru cancerul de sân s-a constatat apoptoza celulară pozitivă prin receptorii estrogenici. Concluziile nu sunt finale și sunt încă oarecum nesigure, astfel încât acest tratament natural trebuie luat în considerare împreună cu tratamentul medical clasic.
Un alt studiu efectuat în Coreea de Sud a pus în evidență proprietățile preventive în cancerul de ficat, prin reducerea proliferării celulelor tumorale.(2)
Comandaţi Acum! > Livrarea Gratuită
Bibliografie:
1.Hong SO, Choi IK, Jeong W, Lee SR, Sung HJ, Hong SS, Seo JH.
J Ethnopharmacol. 2017 Apr 18;202:1-11. doi: 10.1016/j.jep.2017.03.009. Epub 2017 Mar 9.
2.Kim TM, Shin SK, Kim TW, Youm SY, Kim DJ, Ahn B.
J Vet Sci. 2012 Mar;13(1):7-13.
Interesant articol ,chiar nu am auzit de ulmul alb si ca impreuna cu alte plante ajuta la cancerul mamar
Mulțumim pentru interes, Cristina.
După cum ai văzut în articol, chiar sunt studii documentate care arată proprietățile antitumorale ale extractului din coajă de ulm alb. În Oncoforte au fost alese multe ingrediente cu acțiuni antitumorale cunoscute.