OLEA EUROPAEA – FRUNZA DE MĂSLIN

Frunza de măslin-ONCOFORTE-cancer

ONCOFORTE – Olea europaea – Frunza de măslin

DESCRIERE – origine, botanică, istorie – Frunza de măslin

Frunza de măslin, Olea europaea, copacul atât de cunoscut și de apreciat încă din antichitate, copac veșnic verde, arbore nativ din bazinul Mediteranean, cultivat în toate țările riverane, atât din Europa cât și din Asia mică și nordul Africii. Este scurt și ghemuit, și rareori depășește înălțimea de 8-15 m. Frunzele de un verde argintiu sunt alungite, cu o lungime de 4-10 cm și 1-3 cm lățime. Trunchiul este în mod obișnuit noduros și răsucit.

Măslinul are o vitalitate și o rezistență deosebite, unele specimene ajungând să trăiască mai multe mii de ani. Despre măslinii dintr-o regiune din Liban se spune că ar avea circa 6000 de ani.

Majoritatea dintre noi cunoaștem beneficiile aduse de fructele și uleiul atât de sănătoase și gustoase, dar extrem de puțini sunt aceia care cunosc proprietățile terapeutice ale extractului din frunze de măslin.

Proprietăți terapeutice – Frunza de măslin

Dacă vi se pare că este exagerat să avem mari așteptări de la umilele frunze de măslin, luați în considerare că locuitorii din regiunea mediteraneeană au doar jumătate din riscul de cancer existent în restul Europei și Americii de Nord, dar consumă aproximativ de 20 de ori mai mult ulei de măsline decât americanii. Majoritatea observatorilor consideră că nu este o coincidență, și acesta este motivul pentru care, probabil că majoritatea oamenilor preocupați de sănătate, au auzit despre dieta mediteraneeană.

Uleiul de măslin are, cu siguranță, mulți polifenoli cunoscuți pentru beneficiile aduse sănătății, chiar dacă prin prelucrarea și transformarea măslinelor în ulei există tendința de eliminare a proprietăților active ale polifenolilor. Cu toate acestea rămâne suficient de eficient în reducerea hipertensiunii arteriale și a afecțiunilor cardiovasculare.

Frunzele de măslin sunt cele care fac diferența, având o concentrație mult mai mare de polifenoli și alte substanțe fitochimice decât uleiul. Extractul din frunze de măslin scoate în evidență toate beneficiile pe care tocmai le-am menționat. Extractul din frunze de măslin este cunoscut pentru capacitatea de a ucide complet virușii precum și orice alt tip de micro-organisme care provoacă boli. În afară de uciderea microbilor, extractul din frunze are puternice proprietăți anti-tumorale. Se poate considera, în baza studiilor și observațiilor milenare, în mod legitim ca un tratament pentru cancer, posibil chiar unul important. Folosirea în scop medicinal a extractului din frunze de măslin datează de mai bine de 6000 de ani, și chiar părintele medicinei, Hipocrat, prescria frecvent pentru o mulțime de boli acest extract. Iată câteva dintre acestea, mai noi sau mai vechi:

  • Hipoglicemiant-diabet (5)
  • Consolidarea sistemului imunitar (3)
  • Prevenirea bolilor virale cum ar fi gripa (3)
  • Reducerea colesterolului (9)
  • Anti-hipertensiv (6)
  • Artrita, psoriasis,
  • HIV/SIDA (4)
  • Reducerea declinului cognitiv

STUDII ȘTIINȚIFICE – Frunza de măslin

Departamentul de genetică al Universității din Cordoba explică, prin rezultatele unui studiu, modul de acțiune al extractului din frunze de măslin la nivelul ADN-ul uman. În acest studiu s-a constatat acțiunea citotoxică a acestui extract, acțiune care determină uciderea celulelor tumorale. Se recomandă utilizarea acestuia ca adjuvant în tratamentul și prevenția cancerului uman.(7)

Studiul efectuat la Universitatea Ehime, Departamentul de Farmacologie, din Japonia, arată acțiunea antitumorală a extractului din frunză de măslin în cancerul de piele indus șoarecilor de laborator.(8)

Rezultatele unui studiu interdisciplinar efectuat în colaborare de institute din Franța și Algeria au pus în evidență acțiuni foarte puternic antitumorale în cancerul de colon. (10)

Mai multe departamente ale unor institute și universități din Australia au efectuat un studiu pentru a determina acțiunea extractului din frunza de măslin împotriva cancerului pancreatic, care este unul dintre primele 3 tipuri de cancer din punct de vedere al mortalității, alături de cancerul cerebral și de cancerul gastric. Concluziile finale ale studiului spun:„Frunzele de măslin sunt reziduuri ale agriculturii, dar cu un conținut foarte ridicat de polifenoli, în special de oleuropeină. Oleuropeina a demonstrat calități anti-proliferative în mai multe tipuri de cancer, dar până la acest studiu nu s-au arătat aceste calități și pe cancerul pancreatic. Extractul de frunză de măslin a dovedit puternice acțiuni antitumorale în acest studiu, ceea ce îl recomandă pentru viitoare investigații în beneficiul tratamentului pentru cancer pancreatic.”(11)

Oncoforte - cel mai puternic aliat în lupta cu cancerul

Comandaţi Acum! >         Livrarea Gratuită

Bibliografie:

1.www.mskcc.org

2.www.ncbi.nlm.nih.gov

3.Markin D, Duek L, Berdicevsky I. In vitro antimicrobial activity of olive leaves. Mycoses 2003;46:132-6.

4.Lee-Huang S, Zhang L, Huang PL, Chang YT, Huang PL. Anti-HIV activity of olive leaf extract (OLE) and modulation of host cell gene expression by HIV-1 infection and OLE treatment. Biochem.Biophys.Res Commun. 2003;307:1029-37.

5.Gonzalez M, Zarzuelo A, Gamez MJ, Utrilla MP, Jimenez J, Osuna I. Hypoglycemic activity of olive leaf. Planta Med 1992;58:513-5.

6.Somova LI, Shode FO, Ramnanan P, Nadar A. Antihypertensive, antiatherosclerotic and antioxidant activity of triterpenoids isolated from Olea europaea, subspecies africana leaves. Journal of Ethnopharmacology.Vol.84(2-3)()(pp 299-305), 2003. 2003;299-305.

7.A pilot study on the DNA-protective, cytotoxic, and apoptosis-inducing properties of olive-leaf extracts. Anter J, Fernández-Bedmar Z, Villatoro-Pulido M, Demyda-Peyras S, Moreno-Millán M, Alonso-Moraga A, Muñoz-Serrano A, Luque de Castro MD. Mutat Res. 2011 Aug 16;723(2):165-70. doi: 10.1016/j.mrgentox.2011.05.005. Epub 2011 May 20.

8.Kimura Y, Sumiyoshi M. Olive leaf extract and its main component oleuropein prevent chronic ultraviolet B radiation-induced skin damage and carcinogenesis in hairless mice. J Nutr. 2009 Nov;139(11):2079-86.

9.Pasquale RD, Monforte A, Trozzi A, Raccuia S, Tommasini S, Ragusa S. Effects of leaves and shoot of Olea europaea L. and oleuropien on experimental hypercholesterolemia in rat. Plantes Med Phytother 1991;25:134-40.

10.Phenolic extract from oleaster (Olea europaea var. Sylvestris) leaves reduces colon cancer growth and induces caspase-dependent apoptosis in colon cancer cells via the mitochondrial apoptotic pathway. Zeriouh W, Nani A, Belarbi M, Dumont A, de Rosny C, Aboura I, Ghanemi FZ, Murtaza B, Patoli D, Thomas C, Apetoh L, Rébé C, Delmas D, Khan NA, Ghiringhelli F, Rialland M, Hichami A. PLoS One. 2017 Feb 17;12(2):e0170823. doi: 10.1371/journal.pone.0170823. eCollection 2017.

11. Phytochemical properties and anti-proliferative activity of Olea europaea L. leaf extracts against pancreatic cancer cells. Goldsmith CD, Vuong QV, Sadeqzadeh E, Stathopoulos CE, Roach PD, Scarlett CJ. Molecules. 2015 Jul 17;20(7):12992-3004. doi: 10.3390/molecules200712992.

About the Author

4 thoughts on “OLEA EUROPAEA – FRUNZA DE MĂSLIN

  1. Tot ce se gaseste in natura are un rol bine definit, iar frunzele de maslin au capacitatea de a preveni actiunea diversilor microbi, virusi sau alti agenti patogeni cu efecte negative asupra organismului uman.
    Felicitari echipei de cercetatori care au ajuns la formula complexa Oncoforte pentru a ajuta in solutionarea unor multitudini de probleme de sanatate, mai ales a celor parca fara solutii, ca SIDA sau cancerul.

    1. Mulţumim pentru aprecieri. Într-adevăr, Oncoforte este un adjuvant excelent pentru multe probleme, iar principalele sale calități sunt complexitatea formulei ( care aduce în proporțiile ideale cele mai bune ingrediente) și calitatea materiilor prime.

  2. Recunosc ca si eu sunt una din persoanele care nu stia de proprietatile terapeutice ale extractului din frunze de maslin.

    1. Bună ziua Ramona
      Credem că 95% dintre consumatorii de măsline sau de ulei de măsline nu cunosc acest lucru. Atât timp cât și părintele medicinei, Hippocrate, recomanda tratamentul cu extract din frunza de măslin, alegerea sa pentru formula Oncoforte se impunea.
      Multă sănătate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these