Oncoforte – Annona muricata- Graviola
Descriere – origine, botanică, istorie – Graviola
Puţină lume cunoaște faptul că doar frunza de Graviola este anticancerigenă, și nu fructul, așa cum este publicat în multiple materiale prin copiere și redistribuire. Pentru a fi mai exacți, extractul standardizat din frunză de Graviola posedă această caracteristică. Același lucru îl putem spune și despre măslin, ale cărui fructe hrănitoare și gustoase ne aduc imense beneficii, însă doar extractul din frunză de măslin este anticancerigen.
Aici, la Oncoforte, preţuim informarea corectă a consumatorilor, de aceea subliniem faptul că fructul de Graviola nu numai că nu are până în prezent decât extrem de puține studii care să arate proprietăți anticancerigene, dar sucurile obținute din acest fruct ar putea fi periculoase, prin anumiți constituenți prezenți în semințe, și care pot afecta teaca mielinică a nervilor, ducând la simptome similare bolii Parkinson. Studiile efectuate de către cercetătorii care au contribuit la realizarea Oncoforte și documentarea bibliografică arată, după cum se vede și din acest => link de pe situl Bibliotecii Medicale Naționale a SUA, că din cele 474 de studii care menționează efectele extrem de benefice ale plantei Graviola (Anonna muricata, Soursop) în tratarea cancerului 99% se referă la extractul din frunze, nu la sucul de Graviola.
Annona muricata (denumirea comună în spaniolă, guanábana) este o specie din genul Annona, Annonaceae, cu fructe comestibile, care au un gust dulce-acrișor. Annona muricata mai poartă diferite nume, cum ar fi graviola sau soursop. Este nativă din Caraibe și America Centrală, dar este acum cultivată pe scară largă – în unele zone, chiar intensiv – în climatele tropicale din întreaga lume.
Proprietăți terapeutice – Graviola
Pe lângă proprietățile anticancerigene ale extractului din frunze de Graviola, mai sunt de interes general și alte caracteristici care fac din aceasta o plantă medicinală de luat în seamă, și anume:
- Proprietăți anti-inflamatorii, care îl fac un remediu excelent pentru combaterea gutei
- Stimulează sistemul imunitar
- Combate infecțiile tractului urinar
- Combate infecțiile cutanate
- Reglează nivelul glucozei în sânge
- Eficient în tratamentul reumatismului
Studii științifice – Graviola
-
Institutul Național al Cancerului din SUA (NCI) a menționat încă din 1976 aceste descoperiri, dar de-abia din 1995 au început să fie valorificate și să prindă avânt cercetarea în această direcție. Celulele maligne a 12 tipuri diferite de cancer sunt ucise de câteva dintre ingredientele active prezente în extractul de frunză de Annona muricata.(1)
Cel mai mare și cel mai vechi institut din lume pentru cercetarea cancerului, Memorial Sloan Kettering Cancer Center publică rezultatele a numeroase studii care arată beneficii imense ale extractului din frunza de graviola, precum și lipsa aproape totală a beneficiilor terapeutice ale fructului (a nu se neglija beneficiile nutritive) dar și riscurile consumului îndelungat al fructului sau sucului din fructe. Acestea sunt prezentate și în bibliografia articolului.(2) Se precizează în toate aceste studii că frunza de graviola acționează pozitiv în aproape toate tipurile de cancer, iar fructul prezintă risc de neurotoxicitate, prin atacarea tecii mielinice a nervilor, producând simptome similare bolii Parkinson.(13)(14)
Până recent, cercetările in vitro au arătat că mai multe dintre ingredientele active (acetogeninele) ucid celule maligne din 12 tipuri diferite de cancer, inclusiv cel de sân, cancerul ovarian, cancerul de prostată, cancerul de colon, cancerul de ficat, cancerul de plămâni, cancerul de pancreas și limfomul.(15)
Până în 2008, NCI a susținut cercetările Universității Purdue, care a confirmat că extractele din frunzele de Graviola au ucis celulele canceroase a șase linii celulare umane și au fost deosebit de eficiente împotriva cancerului de prostată și cancerului pancreatic. Un alt studiu a arătat efectul lor împotriva cancerului pulmonar.
Dr. Jerry McLaughlin, cercetător principal al Purdue, spune că multe celule canceroase, în timp, dezvoltă o un fel de pompă de glicoproteină P pentru a elimina agentul chimioterapic înainte ca acesta să își facă efectul. Totuși, substanțele complexe din Graviola ocolesc această glicoproteină și ucid celula canceroasă. Dr McLaughlin are o serie de videoclipuri publicate pe Internet în legătură cu aceste rezultate (pot fi vizionate contra cost) și despre constatările sale.
Alte studii, efectuate de data aceasta de către Universitatea Catolică din Coreea de Sud, au arătat că ingredientele active din extractul de frunză de Graviola au o citotoxicitate selectivă comparabilă cu Adriamicina, un medicament folosit în mod obișnuit pentru cancerul de sân și de colon, dar fără efectele adverse ale citostaticelor chimice. Un alt studiu publicat în Journal of Natural Products a susținut că Graviola a fost de 10.000 de ori mai eficace decât acest medicament; un al treilea studiu din Coreea de Sud a arătat că, spre deosebire de Adriamicină, nu a existat nicio activitate negativă asupra celulelor sănătoase; în timp ce un al patrulea studiu efectuat în 1997 la Universitatea Purdue a arătat că multe celule canceroase care supraviețuiesc chimioterapiei clasice prin dezvoltarea rezistenței la substanțe chimice, au fost atacate fără putință de apărare de către componentele frunzei de Graviola.
În ansamblu, rezultatele cercetătorilor Universității Purdue arată o activitate extrem de eficientă împotriva paraziților, a unor virusuri, a ciupercilor și a multor linii de celule canceroase.
In octombrie 2012, în Cancer Letter regăsim studiul unei echipe de cercetători de la Departamentul de Biochimie și Biologie Moleculară de la Universitatea din Nebraska Medical Center care a arătat că extractul din frunze de Graviola a ucis celulele cancerului pancreatic, atât în laborator cât și la animale și oameni.(8)
Cercetatorii au arătat că Annona muricata inhibă căile de semnalizare și acest lucru a condus la o scădere a ratei de diviziune celulară a celulelor tumorale, și de asemenea, încetinirea dezvoltării metastazelor.
Un studiu efectuat chiar în 2017 a stârnit un interes enorm. În acest studiu Graviola împreună cu acidul elagic (un antioxidant prezent în zmeură) au redus semnificativ infecția cu HPV la femeile cu sau fără leziuni cervicale. Având în vedere faptul că vaccinurile HPV nu funcționează după etapa premergătoare producerii cancerului, această descoperire ar putea fi o concluzie extrem de importantă. În compoziția ONCOFORTE intră împreună atât extractul de frunză de Annona muricata cât și extractul de zmeură.(16)
Un studiu efectuat de Facultatea de Medicină din Selangor, Malayezia, a arătat acțiunea antitumorală a extractului din frunza de graviola în cancerul de piele.(17)
Sunt atât de multe și atât de evidente acțiunile antitumorale ale frunzei de graviola, încât ar trebui scrisă o lucrare specială dedicată acestui remediu. Până atunci, acțiunea conjugată și complementară a tuturor componentelor Oncoforte® vă poate aduce doar beneficii.
Comandaţi Acum! > Livrarea Gratuită
Bibliografie:
1.www.ncbi.nlm.nih.gov
2.www.www.mskcc.org
3.Clement YN, Mahase V, Jagroop A, et al. Herbal remedies and functional foods used by cancer patients attending specialty oncology clinics in Trinidad.
4.Gavamukulya Y, Abou-Elella F, Wamunyokoli F, et al. Phytochemical screening, anti-oxidant activity and in vitro anticancer potential of ethanolic and water leaves of Annona muricata (Graviola).
5.Zorofchian Moghadamtousi S, Karimian H, Rouhollahi E, et al. Annona muricata leaves G (1) cell cycle arrest and apoptosis through mitochondria-mediated pathway in human HCT-116 and HT-29 colon cancer cells.
6.Gavamukulya Y, Abou-Elella F, Wamunyokoli F, et al. Phytochemical screening, anti-oxidant activity and in vitro anticancer potential of ethanolic and water leaves of Annona muricata (Graviola). Asian Pac J Trop Med. Sep 2014; 7s1: S355-363. doi: 10.1016 / s1995-7645 (14) 60258-3
7.Moghadamtousi SZ, Kadir HA, Paydar M, et al. Annona muricata leaves induced apoptosis in A549 cells through mitochondrial-mediated pathway and involvement of NF-kappaB. BMC Complement Altern Med. 2014; 14: 299. two: 10.1186 / 1472-6882-14-299
8.Asare GA, Afriyie D, Ngala RA, et al. Antiproliferative activity of the leaf extract of Annona muricata L. on the prostate, BPH-1 cells, and some target genes. Integr Cancer Ther. Jan 2015; 14 (1): 65-74. doi: 10.1177 / 1534735414550198
8.Torres MP, Rachagani S, Purohit V, et al. Graviola: a novel promising natural-derived drug that inhibits tumorigenicity and metastasis of pancreatic cancer cells in vitro and in vivo through altering cell metabolism. Cancer Lett. Oct 1, 2012; 323 (1): 29-40. doi: 10.1016 / j.canlet.2012.03.031
10.Liaw CC, Chang FR, Lin CY, et al. New cytotoxic monotetrahydrofuran annonaceous acetogenins from Annona muricata. J Nat Prod. Apr 2002; 65 (4): 470-475.
11.Hamizah S, Roslida AH, Fezah O, et al. Chemopreventive potential of Annona muricata L leaves on chemically-induced skin papillomagenesis in mice. Asian Pac J Cancer Prev. 2012; 13 (6): 2533-2539.
12.Lannuzel A, Michel PP, Caparros-Lefebvre D, et al. Toxicity of Annonaceae for dopaminergic neurons: a potential role in atypical parkinsonism in Guadeloupe. Mov Disord. Jan 2002; 17 (1): 84-90.
13.Lannuzel A, Hoglinger GU, Champy P, et al. Is atypical parkinsonism in the Caribbean caused by the consumption of Annonacae? J Neural Transm Suppl. 2006 (70): 153-157.
14.Awodele O, Ishola IO, Ikumawoyi VO, et al. Toxicological evaluation of the lyophilized fruit juice extract of Annona muricata Linn. (Annonaceae) in rodents. J Basic Clin Physiol Pharmacol. Dec 18, 2013: 1-11. doi: 10.1515 / jbcpp-2013-0085
15.Anti cancer activity on Graviola, an exciting medicinal plant extract vs various cancer cell lines and a detailed computational study on its potent anti-cancerous leads.
Paul J, Gnanam R, Jayadeepa RM, Arul L. Curr Top Med Chem. 2013;13(14):1666-73.
16.Research progress on the anticarcinogenic actions and mechanisms of ellagic acid.
Zhang HM, Zhao L, Li H, Xu H, Chen WW, Tao L.
Cancer Biol Med. 2014 Jun;11(2):92-100. doi: 10.7497/j.issn.2095-3941.2014.02.004. Review.
17.Annona muricata leaves extracts prevent DMBA/TPA-induced skin tumorigenesis via modulating antioxidants enzymes system in ICR mice. Md Roduan MR, Hamid RA, Sulaiman H, Mohtarrudin N.
Biomed Pharmacother. 2017 Oct;94:481-488. doi: 10.1016/j.biopha.2017.07.133. Epub 2017 Aug 2.
Buna ziua,
Am mai citit despre graviola dar nu am stiut ca doar frunza are efect anticancerigen. Acest produs poate ajuta si persoanele care au diabet de tip 2 ?
Bună ziua Costi
Pe Internet se copiază, se „prelucrează” puțin și se republică aceleași materiale de pe siteurile care apar cel mai frecvent în căutări. Sunt foarte puțini cei care acordă atenție studiilor științifice reale, și informează corect cititorii sau consumatorii. Acest lucru cere timp și/sau bani. După cum ai văzut, noi am dat și linkuri către sursa studiilor. Bineînțeles că poate ajuta și persoanele cu diabet de tip 2, mai ales că acesta este o boală degenerativă intermediară, cauzată de același stres oxidativ care duce și la producerea tumorilor. Pentru o cât mai bună informare, trebuie să spunem totuși că există plante cu acțiuni specifice mai pronunțate în tratarea diabetului.